Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραλλαγή Όμικρον - Καραντίνα μεγαλύτερης διάρκειας για όσους μολυνθούν στη Νορβηγία

Παραλλαγή Όμικρον – Καραντίνα μεγαλύτερης διάρκειας για όσους μολυνθούν στη Νορβηγία

Είναι πιθανόν ότι η Όμικρον θα εξαπλωθεί στη Νορβηγία, αν και το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος δεν έχει ακόμα εντοπιστεί στη χώρα, όπως έχουν ανακοινώσει οι υγειονομικές αρχές.

Η Νορβηγία θα επιδιώξει να περιορίσει την πιθανή εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον με μέτρα που περιλαμβάνουν την επιβολή απομόνωσης μεγαλύτερης διάρκειας για όσους βρεθεί ότι έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Είναι πιθανόν ότι η Όμικρον θα εξαπλωθεί στη Νορβηγία, αν και το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος δεν έχει ακόμα εντοπιστεί στη χώρα, όπως έχουν ανακοινώσει οι υγειονομικές αρχές.

«Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού τονίζει την ανάγκη για ταχύ εμβολιασμό με την πρώτη και τη δεύτερη δόση για αυτούς που δεν τις έχουν λάβει και με ενισχυτική δόση για αυτούς που πληρούν τα σχετικά κριτήρια», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ίνγκβιλντ Κιέρκολ σε ανακοίνωση.

Εκτός από την απομόνωση μεγαλύτερης διάρκειας για όσους έχουν μολυνθεί, σε καραντίνα θα πρέπει να μπαίνουν και τα μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ η διενέργεια τεστ γίνεται υποχρεωτική για άλλες στενές επαφές, ανεξάρτητα από το εάν είχαν εμβολιαστεί ή όχι, δήλωσε η ίδια.

Η κυβέρνηση επέβαλε την Παρασκευή περιορισμούς για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής όπου εντοπίστηκε αρχικά το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024