Παραλλαγή Όμικρον – Καραντίνα μεγαλύτερης διάρκειας για όσους μολυνθούν στη Νορβηγία
Είναι πιθανόν ότι η Όμικρον θα εξαπλωθεί στη Νορβηγία, αν και το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος δεν έχει ακόμα εντοπιστεί στη χώρα, όπως έχουν ανακοινώσει οι υγειονομικές αρχές.
Η Νορβηγία θα επιδιώξει να περιορίσει την πιθανή εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον με μέτρα που περιλαμβάνουν την επιβολή απομόνωσης μεγαλύτερης διάρκειας για όσους βρεθεί ότι έχουν μολυνθεί, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Είναι πιθανόν ότι η Όμικρον θα εξαπλωθεί στη Νορβηγία, αν και το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος δεν έχει ακόμα εντοπιστεί στη χώρα, όπως έχουν ανακοινώσει οι υγειονομικές αρχές.
«Το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού τονίζει την ανάγκη για ταχύ εμβολιασμό με την πρώτη και τη δεύτερη δόση για αυτούς που δεν τις έχουν λάβει και με ενισχυτική δόση για αυτούς που πληρούν τα σχετικά κριτήρια», δήλωσε η υπουργός Υγείας Ίνγκβιλντ Κιέρκολ σε ανακοίνωση.
Εκτός από την απομόνωση μεγαλύτερης διάρκειας για όσους έχουν μολυνθεί, σε καραντίνα θα πρέπει να μπαίνουν και τα μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ η διενέργεια τεστ γίνεται υποχρεωτική για άλλες στενές επαφές, ανεξάρτητα από το εάν είχαν εμβολιαστεί ή όχι, δήλωσε η ίδια.
Η κυβέρνηση επέβαλε την Παρασκευή περιορισμούς για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής όπου εντοπίστηκε αρχικά το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
- Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κρήτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442