
Αλβανία – Νεκρή 16χρονη με αναπηρία από φωτιά στο σπίτι της στη Δερβιτσάνη
Το κορίτσι, που αντιμετώπιζε προβλήματα αναπηρίας, δεν μπόρεσε να μετακινηθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από ασφυξία.
Μια 16χρονη από το ελληνικό μειονοτικό χωριό της Δερβιτσάνης, στον δήμο Δρόπολης της Αλβανίας, έχασε τη ζωή της, όταν το σπίτι της τυλίχτηκε στις φλόγες. Το κορίτσι, που αντιμετώπιζε προβλήματα αναπηρίας, δεν μπόρεσε να μετακινηθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από ασφυξία.
Παρά την άμεση επέμβαση των συγχωριανών της και της πυροσβεστικής υπηρεσίας του δήμου, το σπίτι κάηκε ολοσχερώς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται στην προσπάθεια της οικογένειας να ζεστάνει και να φωτίσει το σπίτι με πρόχειρα μέσα, καθώς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, η περιοχή παραμένει από το πρωί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Η κακοκαιρία που πλήττει από χθες και τις ελληνικές μειονοτικές περιοχές στον νότο της Αλβανίας έχει προκαλέσει πολλές ζημιές στις περιουσίες των πολιτών και σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η Βουλή των ΗΠΑ εγκρίνει στρατιωτικές δαπάνες άνευ προηγουμένου 1,150 τρισ. δολαρίων για το 2027
- Βραζιλία: Η κυβέρνηση δεν θα «κάτσει να κλάψει», δηλώνει ο Λούλα για τους επιπλέον δασμούς του Τραμπ
- Το Ιράν ανακοίνωσε πως «χτυπήθηκε» δεξαμενόπλοιο στην περιοχή του Ορμούζ
- Αρκούδα στο Νέο Μεξικό παγιδεύτηκε σε στύλο ηλεκτρισμού – Οι υπεύθυνοι δεν έκοψαν την παροχή έγκαιρα
- «Η Κύπρος είναι τουρκική»: Υποβρύχια πρόκληση των Γκρίζων Λύκων στην επέτειο της εισβολής
- Ιράν: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού», απαντά ο Αραγτσί στις απειλές του Τραμπ



