Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξανδρούπολη - Ορμητήριο στρατιωτικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ για Λάρισα και Ρουμανία

Αλεξανδρούπολη – Ορμητήριο στρατιωτικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ για Λάρισα και Ρουμανία

Στρατιωτικά ελικόπτερα Black Hawk και Apache των ΗΠΑ θα πετούν επί δεκαήμερο, μεταξύ 8 το πρωί και 6 το απόγευμα, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς Λάρισα και Ρουμανία.

Καθημερινές πτήσεις ελικοπτέρων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ξεκινούν από 1 έως 11 Δεκεμβρίου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς το Στεφανοβίκειο της Λάρισας και την κοινότητα Μιχαήλ Κογκαλνιτσεάνου της Ρουμανίας.

Από τον εναέριο χώρο του Εβρου

Αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοίκηση χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική (US Army Europe and Africa Command) – η οποία εδρεύει στο Βισμπάντεν της Γερμανίας – στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης Atlantic Resolve των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ελικόπτερα Black Hawk και Apache θα πετούν αυτές τις 10 ημέρες μεταξύ 8 το πρωί και 6 το απόγευμα.

Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τη Ρουμανία θα περνούν από τον εναέριο χώρο του νομού Εβρου, σύμφωνα με το evros-news.

Διαδικασίες μείωσης θορύβου

Η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική αναφέρει:

«Από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου, ελικόπτερα του Στρατού των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην Ελλάδα, και να πετάξουν προς το Στεφανοβίκειο, Ελλάδα και το Mihail Kogălniceanu, στη Ρουμανία.

»Τα ελικόπτερα Black Hawk και Apache ανήκουν στην 1η Αεροπορική Ταξιαρχία Ιππικού, 1η Μεραρχία Ιππικού από το Φορτ Χουντ του Τέξας, τα οποία φτάνουν για ανάπτυξη εννέα μηνών.

»Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερομηνιών, οι κάτοικοι αυτών των πόλεων και των κοινοτήτων, ενδέχεται να δουν σχηματισμό ελικοπτέρων.

Οι πτήσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιούνται μεταξύ 8 π.μ. και 6 μ.μ. και θα τηρούν τις τυπικές διαδικασίες μείωσης του θορύβου.

»Εκτιμούμε τη σχέση μας με τους Ελληνες και Ρουμάνους συμμάχους μας και κάνουμε εθελοντικά βήματα για να είμαστε καλοί συνεργάτες, διατηρώντας παράλληλα την μαχητική μας αποτελεσματικότητα.

»Θα ληφθούν συνετά προληπτικά μέτρα για την COVID-19, όπως η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η εκ περιτροπής εργασία για να διασφαλιστεί η υγεία και η προστασία των ενόπλων δυνάμεων που συμμετέχουν και του τοπικού πληθυσμού.

»Το να είμαστε καλοί επισκέπτες στα κράτη υποδοχής μας σημαίνει σεβασμό των απαιτήσεων μετακίνησής τους, συμπεριλαμβανομένης της τήρησης των μέτρων μετριασμού της COVID-19 κάθε χώρας υποδοχής.

»Από τον Απρίλιο του 2014, ο Στρατός των ΗΠΑ Ευρώπης και Αφρικής ηγείται των προσπαθειών Atlantic Resolve του Υπουργείου Αμυνας, φέρνοντας μονάδες που εδρεύουν στις ΗΠΑ στην Ευρώπη για εννέα μήνες κάθε φορά.

Η ανάπτυξη έτοιμων, αξιόπιστων για τη μάχη δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη για την υποστήριξη της Atlantic Resolve, είναι απόδειξη της ισχυρής και αδιάκοπης δέσμευσης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη.

Μέσω διμερούς, κοινής και πολυεθνικής εκπαίδευσης, η Atlantic Resolve δημιουργεί ετοιμότητα, αυξάνει τη διαλειτουργικότητα και ενισχύει τον δεσμό μεταξύ των συμμάχων και των στρατιωτικών εταίρων».

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024