
Κατέρρευσαν ξανά σοβάδες μέσα σε σχολική αίθουσα
Η αίθουσα αποκλείστηκε και ακολούθησε έλεγχος από μηχανικούς του δήμου, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις τάξεις του σχολείου
Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας, όταν σοβάδες από την οροφή έπεσαν πάνω στα θρανία των μαθητών.
Την ώρα της κατάρρευσης, οι μαθητές βρίσκονταν σε διάλειμμα και έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.
Η αίθουσα αποκλείστηκε και ακολούθησε έλεγχος από μηχανικούς του δήμου, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις τάξεις του σχολείου.
Πρόκειται για ένα ακόμα συμβάν που λαμβάνει χώρα σε σχολική τάξη, αποκαλύπτοντας τις κακοτεχνίες ή και τα προβλήματα με τα πεπαλαιωμένα κτίρια που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία της χώρας.
Η απάντηση του Δήμου
Αρμόδιοι τεχνικοί υπάλληλοι του Τμήματος Συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου έκαναν επιτόπια αυτοψία.
Από την επιθεώρηση προέκυψε ότι «η αποκόλληση σε επιφάνεια περίπου 2 τ.μ., οφείλεται σε ελλειμματική πρόσφυση του σοβά με την πλάκα οροφής από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατά το στάδιο κατασκευής του κτίσματος».
Για λόγους ασφαλείας η αίθουσα αποκλείστηκε και θα ακολουθήσει άμεσα έλεγχος του συνόλου της επιφάνειας της οροφής.
Δείτε αναλυτικά
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ρίχνονται στη «μάχη» των τελικών
- Κρήτη: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις 3 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πού θα γίνει το Final Four 2027 – Όλα τα δεδομένα για Άμπου Ντάμπι και… «Roig Arena»
- Σε αυτόν τον τόπο, το νερό έχει όνομα. ΖΑΓΟΡΙ
- Οι διάσημες στρέφονται στο OnlyFans; Η Τρίσια Χέλφερ πάντως, ναι
- Public: Κλιματιστικά για όλες τις ανάγκες με δώρο την εγκατάσταση και δωρεάν ανακύκλωση


