Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το λένε και καρδιά πρωταθλητή...

Το λένε και καρδιά πρωταθλητή…

Ο Βαλμπουενά στο τρέχον rotation του Ολυμπιακού είναι κάπου στο 18-20.

Ξημερώματα Παρασκευής έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Μεσημέρι Κυριακής επέστρεψαν έχοντας να διαχειριστούν ένα τεράστιο «πρέπει»: Γιατί μπορεί το χθεσινό παιχνίδι με τον Βόλο τυπικά να μην είχε συντελεστή δυσκολίας σαν τα προηγούμενα (ΑΕΚ και Φενερμπαχτσέ) αλλά μια ενδεχόμενη απώλεια βαθμών θα προκαλούσε δεδομένα μια νέα τάξη πραγμάτων στον βαθμολογικό πίνακα της Super League. Και η μεταβολή προφανώς δεν θα ήταν για καλό της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Τρίτο ματς σε λιγότερο από μια εβδομάδα, όμως, είναι κανονικός μπελάς. Η διαχείριση της σωματικής αλλά και της πνευματικής κούρασης. Η  υποχρέωση του rotation. Ο ίδιος ο αντίπαλος που σαφώς και αντιλαμβάνεται μια ευκαιρία πολλώ δε μάλλον όταν τα λεπτά στο χορτάρι περνούν. Εξελίχθηκε αυτή η παρτίδα σε κανονικό «γρίφο». Με τον Βόλο να κερδίζει πέναλτι νωρίς (9′). Να αντέχει στην ισορροπία του 0-0 ως το 85′. Να ισοφαρίζει στο 88′. Χίλιοι και ένας λόγοι για να μην προκύψει happy end για τον Ολυμπιακό.

Βεβαίως στο ποδόσφαιρο υπάρχει κάτι που άλλοι το λένε «χαρακτήρα», άλλοι «προσωπικότητα» και όλοι μαζί «καρδιά πρωταθλητή». Και αυτό το καταλαβαίνεις στα ζόρικα. Και στον τρόπο που χτίζονται οι ομάδες που έχουν πραγματικό στόχο τον πρωταθλητισμό. Προσφέρει στον Πέδρο Μαρτίνς το ρόστερ που κρατά στα χέρια του, το προνόμιο να φέρνει από τον πάγκο ποδοσφαιριστές σαν τον Τικίνιο Σοάρες – που την Πέμπτη μπήκε στην εξίσωση στο 81′ και έδωσε τη νίκη στο 90′ – ή σαν τον Ματιέ Βαλμπουενά που χθες έβαλε την υπογραφή του φαρδιά πλατιά σε αυτό το τρίποντο με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-1. Ποδοσφαιριστές που έχουν την ικανότητα να «παρεμβαίνουν» καθοριστικά και γιατί όχι να αλλάζουν το ίδιο το «σενάριο».

Ο Βαλμπουενά στο τρέχον rotation του Ολυμπιακού είναι κάπου στο 18-20. Πολλές φορές η δεύτερη επιλογή winger από τον πάγκο. Είναι πάντα ο Βαλμπουενά όμως. Κάποιος που μπορεί σε μια στιγμή να αλλάξει την ίδια την ιστορία. Προφανώς κάτι θα ήξερε και ο Πέδρο Μαρτίνς που το καλοκαίρι επέμενε για την ανανέωση του συμβολαίου του, έστω και αν ο Γάλλος τον Σεπτέμβρη έκλεισε τα 37.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024