
Τουρκία – Ο Ερντογάν καλεί τις μουσουλμανικές χώρες σε αναγνώριση του ψευδοκράτους
Πάγια η τακτική Ερντογάν να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη
Για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος προσπαθεί να στρέψει την κοινή γνώμη σε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά ταλανίζει τη χώρα και δεν είναι άλλο από την κατάρρευση της οικονομίας.
Η πάγια θέση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος από τις μουσουλμανικές χώρες έρχεται σε μία περίοδο περιδίνησης της τουρκικής οικονομίας, και ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί να στρέψει την προσοχή αλλού.
Η στάση της Ελλάδας
Ο Ερντογάν προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις και να προωθήσει τις θέσεις της Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο από το Τουρκμενιστάν κάλεσε όλες τις φίλες χώρες να βγάλουν από την απομόνωση το ψευδοκράτος από τα κατεχόμενα της Κύπρου.
Η Ελλάδα συνεχίζει το διπλωματικό της μαραθώνιο και ενισχύει τις συμμαχίες της.
Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφτεί την Αίγυπτο που θα έχει επαφές τόσο με τον πατριάρχη Αλεξάνδρειας όσο και με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσώτης θα μεταβεί στη Ρωσία.
- Ινδονησία: Πέντε επιζώντες ναυαγίου διασώθηκαν ύστερα από αρκετά 24ωρα στη θάλασσα
- Φωτιά στα Σελίνια Σαλαμίνας – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, «παραμείνετε σε ετοιμότητα»
- Ποια ήταν η πρώτη ανάμνηση του Νίκου Ανδρουλάκη από αγώνα Μουντιάλ;
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως κομματάρχης παλαιού τύπου, γράφει εκθέσεις ιδεών
- Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ο μεγάλος εκμαυλιστής που εκπαιδεύει τη χώρα στην ανοχή στη διαφθορά
- Το σπουδαίο μήνυμα του Μέσι: «Ό,τι κι αν συμβεί στον τελικό, η ομάδα αυτή έχει γράψει ιστορία»
