
«Μπαλάκι» ο έλεγχος των πιστών στους ναούς – Ελάχιστες εκκλησίες κάνουν ελέγχους
Η εκκλησία της Ελλάδος έχει ρίξει το μπαλάκι στην πολιτεία για τους ελέγχους των πιστοποιητικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν σκέψεις να γίνονται από υπαλλήλους σεκιούριτι
Με μάσκες, αποστάσεις αλλά χωρίς να ελέγχονται πιστοποιητικά εμβολιασμού νόσησης ή αρνητικών τεστ κοροναϊού εξακολουθούν να προσέρχονται οι πιστοί στις περισσότερες εκκλησίες, παρά την πρόσφατη υπουργική απόφαση που καθιστά υποχρεωτικούς τους ελέγχους.
Η εκκλησία της Ελλάδος έχει ρίξει το μπαλάκι στην πολιτεία για τους ελέγχους των πιστοποιητικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν σκέψεις να γίνονται από υπαλλήλους σεκιούριτι.
«Έχει εξηγήσει η εκκλησία επαρκώς ότι είναι αδύνατο να κάνει αυτό τον έλεγχο εκείνη Σκέψεις υπάρχουν εκατέρωθεν πάντα αλλά μέχρι την υλοποίηση τους υπάρχει απόσταση. Να βάλουμε σεκιούριτι στις εκκλησίες; Ποια είναι η εικόνα ενός τέτοιου ιδρύματος ιερού με σεκιούριτι;» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.
Ελάχιστες εκκλησίες κάνουν ελέγχους
Ελάχιστες οι εκκλησίες που κάνουν ελέγχους, ωστόσο πληθαίνουν οι ιερείς που αναζητούν λύση για να εφαρμοστεί ο νομός εν όψει των Χριστουγέννων.
Στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης θα έπρεπε οι εισερχόμενοι σήμερα στην Κυριακάτικη λειτουργία σύμφωνα με την ανακοίνωση στην είσοδο του ναού, να δείχνουν αρνητικό τεστ.
Οι ανεμβολίαστοι άκουσαν τη λειτουργία από τα μεγάφωνα και παρέμειναν έξω από τον ιερό ναό.
Στον ιερό ναό του Αγίου Στυλιανού στου Γκάζι στην Αθήνα άλλα και στον Άγιο Αθανάσιο στην Άμφισσα, οι πιστοί εισέρχονται στις λειτουργίες δείχνοντας πιστοποιητικά εμβολιασμού νοσήσης ή αρνητικών τεστ ανίχνευσης κοροναϊού.
Και στους δυο ναούς δίνεται η δυνατότητα δωρεάν τεστ σε ανεμβολίαστους που δηλώνουν οικονομική αδυναμία αλλά θέλουν να παραστούν σε λειτουργίες.
- Πρέπει «να επουλωθούν» οι πληγές μας με το Μπενίν πριν ανοίξουν τα σύνορα λέει ο δικτάτορας του Νίγηρα
- Διαδηλώσεις στην Τυνησία εν μέσω θανατηφόρου καύσωνα με μπλακ άουτ και λειψυδρία
- Κυρώσεις της Κίνας εναντίον 14 ευρωπαϊκών εταιρειών ως αντίποινα για τις κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες
- Οι αρχές στην Ισπανία διέταξαν την εκκένωση οκτώ δήμων κοντά στο Τολέδο εξαιτίας της πυρκαγιάς
- Επίθεση στο Pride: «Η ελευθερία μας δέχτηκε σήμερα μια φρικτή επίθεση» λέει ο δήμαρχος του Βερολίνου
- Αυτοκίνητο έπεσε στην παρέλαση του Pride του Βερολίνου – Τουλάχιστον ένας νεκρός

