Την άποψη ότι η πανδημία έχει λειτουργήσει ως ένα «επιβραδυντικό υλικό» σε σχέση με τις πολιτικές διεργασίες, εκφράζει ο Πάνος Σκουρλέτης κληθείς να σχολιάσει τη στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την υποχώρηση της κυβέρνησης που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Εμπιστοσύνη

«Μπορεί κάποιος να βγάλει πιο ενδιαφέροντα και πιο αξιόπιστα συμπεράσματα εάν δει την πορεία της κάθε δημοσκόπησης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Εκεί, η μεγάλη διαφορά αφορά την κυβέρνηση και την εμπιστοσύνη που της δείχνει ο κόσμος στα διάφορα πεδία άσκησης κυβερνητικής πολιτικής» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι στα εργασιακά μέτρα Χατζηδάκη υπήρξε πλειοψηφική αντίθεση της κοινωνίας.

«Έχουμε μία μεγάλη, ποιοτική, αισθητή υποχώρηση σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες που αφορούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και από την άλλη, θα μπορούσε να πει κανείς, τελείως σχηματικά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κινείται σημειωτόν» υπογραμμίζει ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Σκάι.

Ο κόσμος φοβάται

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «η πανδημία έχει λειτουργήσει ως ένα «επιβραδυντικό υλικό» σε σχέση με τις πολιτικές διεργασίες. Ο κόσμος, αφενός συσπειρώνεται στους διοικούντες, στις κυβερνήσεις, διότι φοβάται και ασχολείται μονοδιάστατα με τα θέματα της επιβίωσης, της υγείας, της πανδημίας».

«Βλέπω ότι πλειοψηφικά το ερωτώμενο κοινό ζητά αλλαγή της πορείας, για παράδειγμα στα θέματα της ακρίβειας και στα θέματα της πανδημίας. Δεν έχει πείσει η κυβέρνηση ότι τα κάνει όλα καλά» συμπληρώνει.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση – Τα μηνύματα των πολιτών – Κερδισμένοι και χαμένοι

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση Metron Analysis – Ηχηρά μηνύματα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη η διαφορά των δύο

Ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ακραία νεοφιλελεύθερη και ταξικά μεροληπτική», προσθέτοντας ότι σ’ αυτό οφείλεται ότι δεν έχει στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας όσο απαιτείται, ενώ πρόσφατα οι ευρωβουλευτές της καταψήφισαν την άρση της πατέντας των εμβολίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακραία νεοφιλελεύθερη και ταξικά μεροληπτική

«Η ανθρωπότητα -και η Ελλάδα- είναι αντιμέτωπη με τρεις σοβαρές κρίσεις, την υγειονομική κρίση, την κρίση των ανισοτήτων και την κλιματική κρίση. Όλα αυτά τι αναδεικνύουν; Την ανάγκη ισχυρών δημόσιων πολιτικών. Άρα, η νεοφιλελεύθερη προγραμματική πρόταση και η ιδεολογία, φάνηκε ότι δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτά τα πολύ σοβαρά ζητήματα» επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Έχουμε ακραία νεοφιλελεύθερη και ταξικά μεροληπτική κυβέρνηση. Το βλέπετε από την φορολογική πολιτική, από το γεγονός ότι δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας, επειδή είναι δημόσιο. Παρεμπιπτόντως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε, μετά από καιρό, την άρση της πατέντας των εμβολίων. Ποιοι το καταψήφισαν; Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Γιατί; Γιατί υπερασπίζονται, νεοφιλελεύθερα, ιδεοληπτικά, τα κέρδη των εταιρειών».

Δεν ζητάς εκλογές με 100 νεκρούς ημερησίως

»Δεν θα μπορούσε κανείς να θέσει αυτή τη στιγμή το αίτημα των εκλογών, με 100 νεκρούς ημερησίως. Αυτό που λέμε είναι, τώρα, ανεξάρτητα από το τι δεν έχετε κάνει, μπορούμε να οργανώσουμε μια προσπάθεια πόρτα – πόρτα για να εμβολιαστούν οι άνω των 65 ετών; Δεν το βλέπουμε».

»Μπορούμε να πούμε στην κ. Κεραμέως να μη συγχωνεύσει τα 1000 τμήματα, τα οποία συγχώνευσε και να προσλάβει αναπληρωτές, γιατί το 25% των κρουσμάτων είναι από νέα παιδιά που μεταδίδουν στους μεγάλους και στις οικογένειές τους; Μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς»;

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr