Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Ζακ Κωστόπουλου - Τι είπαν οι ιατροδικαστές για τα τραύματα και την αιτία θανάτου

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου – Τι είπαν οι ιατροδικαστές για τα τραύματα και την αιτία θανάτου

Παρούσα σήμερα στο δικαστήριο ήταν και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, η οποία  με το δικό της τρόπο ήθελε να συμπαρασταθεί στους γονείς του  Ζακ Κωστόπουλου, με τους οποίους συνομίλησε.

Τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου με στόχο να φωτιστεί το σκηνικό την ημέρα που ο 33χρονος ακτιβιστής  έχασε τη ζωή του περιέγραψε, με βάση τα ευρήματα που είχε στη διάθεσή της, η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού.

Παρούσα σήμερα στο δικαστήριο ήταν και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, η οποία  με το δικό της τρόπο ήθελε να συμπαρασταθεί στους γονείς του  Ζακ Κωστόπουλου, με τους οποίους συνομίλησε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού επιβεβαίωσε ουσιαστικά όσα είχε υποστηρίξει προ ημερών ο συνάδελφος της, Νικ. Καλογριάς, ως προς τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που διέγνωσαν ως την αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. «Ψάξαμε όλα τα πράγματα ένα προς ένα. Η αιτία θανάτου δεν ήταν σαφής και προχωρήσαμε σε περαιτέρω έρευνα, λήψη βιολογικών υλικών για να διαπιστώσουμε αιτία θανάτου. Τα τραύματα ήταν πολλά, αλλά από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο. Για επιβεβαίωση στείλαμε υλικό στα εργαστήρια Θεσσαλονίκη. Εφόσον δεν είχαμε καμία άλλη αιτία, δεν υπήρχε κάτι, καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου» κατέθεσε.

Όπως ανέφερε η κ. Μαριανού, στόχος των ιατροδικαστών ήταν να κάνουν μία αναλυτική ακτινογραφία για να ελέγξουν όλα τα τραύματα που υπήρχαν, «να μην διαφύγει κάτι».

Αναφορικά δε με τον ισχυρισμό της υπεράσπισης για προγενέστερη ασθένεια στο ήπαρ που συνέβαλε στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, η ιατροδικαστής εξήγησε: «υπήρχε μια βαριά ηπατική βλάβη που τη βλέπουμε σε αρκετούς ανθρώπους. Δεν αποτελεί όμως,  καν αιτία θανάτου. Δεν είχε προηγηθεί κάποια νοσηλεία που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο λόγω ρήξης».

Πολιτική αγωγή: Βρήκατε κάποιο εύρημα που να σας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιο νόσημα υπεύθυνο για το θάνατο του;

Μάρτυρας: Όχι. Αυτό τουλάχιστον απέδειξαν οι εξετάσεις. Δεν μπορούμε να μιλούμε θεωρητικά. Απαντάμε με βάση τα ευρήματα. Ούτε αποκρύψαμε κάτι ούτε τίποτα. Όλα είναι υπογεγραμμένα και μπορούν να ερωτηθούν ξεχωριστά ο κάθε επιστήμονας που υπογράφει.

Υπεράσπιση: Υπάρχουν περιγραφές ότι το προηγούμενο βράδυ είχε έντονη εφίδρωση. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην περίπτωσης του Ζακ Κωστόπουλου;

Μάρτυρας: Αν δηλαδή το προηγούμενο βράδυ έπαθε έμφραγμα; Δεν βρέθηκε κάτι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024