Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοί που σκοτώνουν τα παιδιά

Αυτοί που σκοτώνουν τα παιδιά

Αν οι περαστικοί έβλεπαν ένα καλοντυμένο παιδάκι, λευκό να ψυχορραγεί τι θα έκαναν; Μάλλον θα βοηθούσαν.

Η 8χρονη Όλγα σκοτώθηκε σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι στις 17 Νοεμβρίου. Εγκλωβίστηκε, πλακώθηκε από μια πόρτα και βρέθηκε επί 20 λεπτά να προσπαθεί να ζήσει, με κομμένη την ανάσα της. Πέρασαν δίπλα της άνθρωποι πεζή, άνθρωποι σε αυτοκίνητα, αλλά κανένας δεν βοήθησε το παιδάκι. Την κοίταξαν,αλλά δεν βοήθησαν.

Θα πούμε πολλά: Η πανδημία μας αποξενώνει. Μας αποκτηνώνει. Ίσως πούμε κι ότι χάσαμε την ανθρωπιά μας, αλλά η μικρή Όλγα ήταν Ρομά. Ένα τσιγγανάκι που χάθηκε στο εργοστάσιο και σκοτώθηκε βάναυσα. Δεν ήταν λευκή -στα αγγλικά αποκαλούνται έγχρωμοι, people of colour, δεν είχε καθαρά ρούχα και δε φαινόταν χαμένη από κάποια καλή οικογένεια. Ήταν Ρομά.

Ποτέ δεν αποδεχθήκαμε τους Ρομά. Τα παιδιά τους δεν είναι στα ίδια σχολεία με τα δικά μας. Είναι κλεφτρόνια που αρπάζουν τσάντες και κινητά και ζητιανεύουν. Αν εξελιχθεί καλύτερα αυτή η ρατσιστική σκέψη, τους οι μικροί Ρομά γίνονται φορείς ασθενειών, κακοποιοί, παρατημένοι. Γεννιούνται πέντε-πέντε κι οι γονείς τους τα ξαμωλάνε για να μαζέψουν λεφτά. Επίσης είναι βρώμικα αυτά τα παιδιά, μυρίζουν. Δεν τα θέλουμε κοντά στα δικά μας. Δεν έχουν τρόπους.

Αν οι περαστικοί έβλεπαν ένα καλοντυμένο παιδάκι, λευκό να ψυχορραγεί τι θα έκαναν; Μάλλον θα βοηθούσαν. Δεν είναι η πανδημία που μας έχει αποκτηνώσει, είναι ο ρατσισμός. Αντανακλαστικά το Ρομά παιδί πιστεύεις πως φέρνει μπελάδες. Νεκρό η ζωντανό. Το Ρομά παιδάκι πάει να κλέψει και σκοτώνεται, αυτό σκέφτεται ο κόσμος. Το προσφυγάκι, επίσης. Ένα άλλο βρίσκεται κατά λάθος κοντά στον θάνατο.

Και πού να μπλέξεις; Να το βρεις, να το μαζέψεις; Να συναντήσεις τους γονείς του, να μπλεχτεί με την αστυνομία; Δεν είναι όπως στις ταινίες, δεν θα το υποδεχθεί μια καλοντυμένη μαμά που κλαίει αυτό το παιδάκι. Τη μικρή Όλγα δεν θα την δεχόταν σπίτι ένας μπαμπάς με ωραία ρούχα. Πού να μπλέξεις…

Αλλά πέθανε η 8χρονη πιτσιρίκα μπροστά στα μάτια πολλών ανθρώπων. Μόνο ένας πλησίασε, είδε το νεκρό της κορμί και την κλώτσησε για να δει αν ζούσε. Το παιδί ήταν νεκρό, 20 λεπτά πάσχιζε χωρίς ανάσα. Δεν το αγκάλιασαν, δεν το βοήθησαν. Ακόμη και στο τέλος,δεν άκουσαν να δούνε, χτυπάει η καρδιά της;

Την κλώτσησαν. Το παιδάκι δεν έζησε, επειδή ήταν Ρομά.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024