Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσεχία - Το πρωί εξιτήριο, το βράδυ πάλι στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της χώρας

Τσεχία – Το πρωί εξιτήριο, το βράδυ πάλι στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της χώρας

Λόγω της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, το πρόγραμμα του προέδρου αναβάλλεται και δεν θα διορίσει αύριο, όπως αναμενόταν, τον νέο πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν μεταφέρθηκε και πάλι απόψε σε νοσοκομείο, αφού βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο 77χρονος Ζέμαν νοσηλευόταν επί έξι εβδομάδες, για άλλη ασθένεια, και πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί. Το απόγευμα, ωστόσο, ένα ασθενοφόρο τον μετέφερε πάλι στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αφού υποβλήθηκε σε τεστ για την Covid-19 και βρέθηκε θετικός.

Λόγω της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, το πρόγραμμα του προέδρου αναβάλλεται και δεν θα διορίσει αύριο, όπως αναμενόταν, τον νέο πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα.

Έχει εμβολιαστεί

Ο Ζέμαν έχει εμβολιαστεί τρεις φορές για τον νέο κοροναϊό και, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται μη κατονομαζόμενες πηγές, δεν έχει συμπτώματα.

Στις 10 Οκτωβρίου ο Ζέμαν εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω επιπλοκών μιας χρόνιας ασθένειας από την οποία πάσχει. Το γραφείο του δεν διευκρίνισε ποτέ ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα, αλλά οι γιατροί ανέφεραν ότι πρόκειται για μια ηπατική ασθένεια. Αρχικά νοσηλευόταν στην εντατική και οι γιατροί έκριναν αβέβαιη την πρόγνωση. Το κοινοβούλιο ετοιμαζόταν να συζητήσει την πιθανότητα να του αφαιρεθούν οι προεδρικές εξουσίες, όμως στη συνέχεια η κατάστασή του βελτιώθηκε.

Νωρίτερα, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο Ζέμαν αποφάσισε να συνεχίσει τη θεραπεία του στην προεδρική εξοχική κατοικία, παρά τις συστάσεις των γιατρών να παραμείνει. Ο ίδιος, η οικογένειά του και οι στενότεροι συνεργάτες του ενημερώθηκαν για τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές, ενώ τους προτάθηκε να συνεχίσει τη θεραπεία σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024