Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία - Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Nord Stream 2 είναι παράνομες

Ρωσία – Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Nord Stream 2 είναι παράνομες

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία καταγγέλλει ως παράνομες τις κυρώσεις από τη μεριά των ΗΠΑ.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στις νέες κυρώσεις από τη μεριά των ΗΠΑ κατά του Nord Stream 2. Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις είναι παράνομες, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση σε εταιρείες που συνδέονται με τον Nord Stream 2 παραπέμπουν σε μία εκδήλωση πραγματικής εμμονής» δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

«Γνωστά τα επιχειρήματα»

Όπως πρόσθεσε η Ζαχάροβα, «τα επιχειρήματα σχετικά με τον αποκλειστικά εμπορικό χαρακτήρα αυτού του έργου, το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό για τον σταθερό εφοδιασμό ενέργειας και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα, είναι γνωστά, τα έχουμε παρουσιάσει τακτικά».

Χθες η Ζαχάροβα δήλωσε πως η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ δεν γνωρίζει πόσο πετρέλαιο καταναλώνει η χώρα της και την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον εμπλέκεται στην ενεργειακή πολιτική κυρίαρχων χωρών.

«Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ δεν γνωρίζει πόσο πετρέλαιο καταναλώνει η χώρα της την ημέρα… Την ίδια στιγμή, η Ουάσινγκτον εμπλέκεται στην ενεργειακή πολιτική κυρίαρχων χωρών εκτός της ηπείρου της, περιγράφοντας πόση και τι είδους ενέργειας χρειάζεται κάποιος, ποιοι αγωγοί είναι καλοί και ποιοι όχι, τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2» έγραψε η Ζαχάροβα στο Telegram, επισυνάπτοντας βίντεο που δείχνει την υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ να μην μπορεί να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσα βαρέλια πετρελαίου καταναλώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την ημέρα.

Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε η Ζαχάροβα, οι ΗΠΑ δεν έχουν πλήρη αντίληψη για το τι συμβαίνει στη χώρα τους, ενώ ταυτόχρονα «αναλαμβάνουν να ξαναφτιάξουν ολόκληρο τον κόσμο».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024