Το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία καταγγέλλει ως παράνομες τις κυρώσεις από τη μεριά των ΗΠΑ.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στις νέες κυρώσεις από τη μεριά των ΗΠΑ κατά του Nord Stream 2. Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις είναι παράνομες, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την αμερικανική κυβέρνηση σε εταιρείες που συνδέονται με τον Nord Stream 2 παραπέμπουν σε μία εκδήλωση πραγματικής εμμονής» δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

«Γνωστά τα επιχειρήματα»

Όπως πρόσθεσε η Ζαχάροβα, «τα επιχειρήματα σχετικά με τον αποκλειστικά εμπορικό χαρακτήρα αυτού του έργου, το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικά σημαντικό για τον σταθερό εφοδιασμό ενέργειας και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα, είναι γνωστά, τα έχουμε παρουσιάσει τακτικά».

Χθες η Ζαχάροβα δήλωσε πως η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ δεν γνωρίζει πόσο πετρέλαιο καταναλώνει η χώρα της και την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον εμπλέκεται στην ενεργειακή πολιτική κυρίαρχων χωρών.

«Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ δεν γνωρίζει πόσο πετρέλαιο καταναλώνει η χώρα της την ημέρα… Την ίδια στιγμή, η Ουάσινγκτον εμπλέκεται στην ενεργειακή πολιτική κυρίαρχων χωρών εκτός της ηπείρου της, περιγράφοντας πόση και τι είδους ενέργειας χρειάζεται κάποιος, ποιοι αγωγοί είναι καλοί και ποιοι όχι, τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2» έγραψε η Ζαχάροβα στο Telegram, επισυνάπτοντας βίντεο που δείχνει την υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ να μην μπορεί να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσα βαρέλια πετρελαίου καταναλώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την ημέρα.

Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε η Ζαχάροβα, οι ΗΠΑ δεν έχουν πλήρη αντίληψη για το τι συμβαίνει στη χώρα τους, ενώ ταυτόχρονα «αναλαμβάνουν να ξαναφτιάξουν ολόκληρο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr