
Πλαστά rapid test – Τα προμηθεύονταν στρατιωτικοί και αστυνομικοί
Νέα υπόθεση με πλαστά πιστοποιητικά rapid test έρχεται στην επιφάνεια. Αυτός που τα χορηγούσε δεν ήταν τελικά φαρμακοποιός αλλά πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που λίγα χρόνια πριν, έχασε την σύζυγό του και κληρονόμησε το φαρμακείο της.
Η νέα υπόθεση των πλαστών rapid test φαίνεται πως έφτανε και στην αστυνομία, καθώς αστυνομικοί και στρατιωτικοί που ήταν ανεμβολίαστοι, προμηθεύονταν τα έγγραφα χωρίς να υποβάλλονται σε έλεγχο.
Ο άνδρας που τους προμήθευε, είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα δήλωσης των rapid μέσω του φαρμακείου της γυναίκας τους που δεν ζει πια. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, φέρεται να δήλωνε αρνητικά αποτελέσματα tests που δεν γίνονταν ποτέ… και μάλιστα, τόσο για ιδιωτικούς, όσο και για δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς αλλά και αστυνομικούς.
Ανεμβολίαστοι … «γαλονάτοι»
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51ος έτους άνδρας, καταχωρούσε στην πλατφόρμα αρνητικές βεβαιώσεις κοροναϊού, εργαζομένων που είναι ανεμβολίαστοι, χωρίς όμως να τους υποβάλλει σε rapid test.
Πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid tests φέρεται να είχε βγάλει και για στρατιωτικούς και αστυνομικούς, προκειμένου να μπορούν να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους. Ανάμεσα τους αξιωματικός που είναι διοικητής σε τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Στελέχη του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στην Θεσσαλονίκη έφθασαν στο Σουφλί την Τετάρτη, πήγαν στο χωριό που βρίσκεται το φαρμακείο, συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του φαρμακείου και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων φέρονται να έλαβαν από τα χέρια του πλαστό rapid test.
Συνολικά στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 11 άτομα, για τα οποία εξετάζεται η εμπλοκή τους στην υπόθεση.
«Τίποτα δεν ήταν πλαστό»
Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή LIVE NEWS η δικηγόρος του κατηγορούμενου Δέσποινα Μπουρουτζίδου υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής τα στοιχεία της δικογραφίας, τονίζοντας ότι ο εντολέας της αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
«Σίγουρα δεν ήταν τίποτα πλαστό και τίποτα εικονικό, όλα ήταν σε πραγματικά δεδομένα» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπουρουτζίδου.
- Σοκαρισμένη η Ολλανδία από υπόθεση βιασμών τύπου Πελικό με τέσσερις συλλήψεις
- Συνεχίζεται η σύγκρουση Rynair και Fraport – «Σχεδιάζει να αυξήσει 390% τα τέλη στο αεροδρόμιο Καλαμάτας»
- Σουηδία – Ελλάδα: Ο Γιόκερες ισοφαρίζει σε 1-1 με εκτέλεση φάουλ (vid)
- O Μάικλ Τζάκσον στο Billboard Hot 100 ακόμη και μετά θάνατον
- ΕΕ: To παρασκήνιο που οδήγησε την Ουγγαρία να άρει το βέτο στην ένταξη της Ουκρανίας – Ο ρόλος της Κύπρου
- Ολυμπιακός: Τα νεότερα για τον Ντόρσεϊ ενόψει του δεύτερου τελικού με τον Παναθηναϊκό


