Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ρεκόρ κρουσμάτων στη Σλοβακία - Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για lockdown

Κοροναϊός – Ρεκόρ κρουσμάτων στη Σλοβακία – Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για lockdown

Πληθαίνουν τα lockdown στην Ευρώπη

Tην υψηλότερη ημερήσια αύξηση της σε νέα κρούσματα κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η Σλοβακία ενόψει της κυβερνητικής συνεδρίασης που πιθανόν να συμφωνήσει σε βραχυπρόθεσμο lockdown για να αντιμετωπίσει την ταχύτερη παγκοσμίως αύξηση στις μολύνσεις.

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,5 εκατ. κατοίκων, έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ιστότοπο Our World in Data, καθώς η Ευρώπη γίνεται και πάλι επίκεντρο της πανδημίας.

Η γειτονική Αυστρία έχει ήδη επιβάλει lockdown στον πληθυσμό της αυτή την εβδομάδα, για τουλάχιστον 10 ημέρες, και η Σλοβακία εξετάζει την λήψη παρόμοιων μέτρων σήμερα κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης.

«Έχουμε μόνο μια επιλογή»

Πριν από τη συνεδρίαση, ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ είπε ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική.

«Εάν θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, έχουμε μόνο μία επιλογή, τα υπόλοιπα είναι λαϊκισμός», δήλωσε ο Ναντ σύμφωνα με το δίκτυο Dennik N, που νωρίτερα ανέφερε ότι τα κυβερνητικά κόμματα είχαν καταλήξει σε αρχική συμφωνία για lockdown δύο εβδομάδων.

Η πανδημία «γονατίζει» την κεντρική Ευρώπη

Στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη καταγράφεται μεγάλη έξαρση στα κρούσματα του κοροναϊού με την Τσεχία και την Ουγγαρία επίσης να ανακοινώνουν σήμερα ημερήσιο απολογισμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κοροναϊού.

Στη Σλοβακία, που έχει το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μόνο το 45% του πληθυσμού να έχει ανοσοποιηθεί, η αύξηση ασκεί νέες πιέσεις στα νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται έχει φθάσει σε «κρίσιμο σημείο», στους 3.200, και ότι πλησιάζει τα υψηλά επίπεδα των περίπου 3.800 που καταγράφηκαν στο τελευταίο κύμα της πανδημίας. Οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024