Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιερέας στην Αθήνα κάνει κήρυγμα κατά του εμβολίου - «Υπάρχει κάτι ύποπτο»

Ιερέας στην Αθήνα κάνει κήρυγμα κατά του εμβολίου – «Υπάρχει κάτι ύποπτο»

Οι καταγγελίες των πιστών πληθαίνουν, καθώς πρόσφατα τούς μοιράστηκαν μέχρι και φυλλάδια με αυθαίρετες οδηγίες, χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο, για το τι να κάνει κάποιος αν νοσήσει από κοροναϊό

Τον δικό του αγώνα, προκειμένου να μην εμβολιαστεί το ποίμνιό του, δίνει ένας ιερέας στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στην Ιερά Οδό, ο οποίος ενώνει τις… δυνάμεις του με έναν γιατρό που βγήκε σε αναστολή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης γιατί είναι ανεμβολίαστος.

Οι καταγγελίες των πιστών πληθαίνουν, καθώς πρόσφατα τούς μοιράστηκαν μέχρι και φυλλάδια με αυθαίρετες οδηγίες, χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο, για το τι να κάνει κάποιος αν νοσήσει από κοροναϊό.

Ο πατέρας Γεώργιος μίλησε στο MEGA, εξηγώντας όσα πιστεύει για τον κοροναϊό και τα εμβόλια, ενώ απάντησε και στους ισχυρισμούς καταγγέλλουσας περί χάους μέσα στην εκκλησία και «κηρυγμάτων» για τον κοροναϊό που «δεν χρειάζεται εμβολιασμούς».

Παραδέχεται ότι είναι ανεμβολίαστος, ωστόσο ισχυρίζεται πως δεν προτρέπει κανέναν να μην εμβολιαστεί, αλλά και πως «σε μια εκκλησία οι μάσκες και τα εμβόλια είναι περιττά».

«Εγώ δεν έχω κάνει εμβόλιο και το λέω ευθαρσώς. Δεν έχω κάνει εμβόλιο. Ο ναός είναι μικρός και έρχονται άνθρωποι που είναι το 90% του εκκλησιάσματος κάθε Κυριακή. Δόξα τω Θεώ. Ούτε εγώ ούτε οι άνθρωποι έχουν νοσήσει» είπε χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος.

«Κάτι ύποπτο υπάρχει»

Αφού διευκρίνισε πως πριν σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για τα εμβόλια και αποφασίσει για τον δρόμο που θα ακολουθήσει στην πανδημία, έψαξε και μίλησε με ανθρώπους που ξέρει και εμπιστεύεται, δήλωσε πεπεισμένος πως «κάτι ύποπτο υπάρχει».

Παράλληλα, υποστήριξε πως «βλέπει» πίσω από τα νέα κυβερνητικά μέτρα ένα «οργανωμένο σχέδιο με στόχο να κλείσουν οι εκκλησίες», ενώ δεν δίστασε να καλέσει έναν… ομοϊδεάτη του γιατρό, πριν από 10 ημέρες, για να λύσει τις απορίες των πιστών.

Ο ρόλος του γιατρού

«Θα είναι η υγεία που θα φροντίσουμε να ξέρουμε τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε υγιείς. Και να μη χρειαζόμαστε την κάθε Παγώνη, η οποία δεν μας εκπροσωπεί εμάς τους γιατρούς, έτυχε να ψηφιστεί από τους πέντε φίλους της επειδή κανένας γιατρός φυσικά δεν πήγε να ψηφίσει» ισχυρίστηκε ο νευρολόγος Αλέξανδρος Βασάρας.

Ο γιατρός, ο οποίος βγήκε πρόσφατα σε αναστολή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, τάσσεται ξεκάθαρα κατά των εμβολίων, υποστηρίζοντας ότι απώτερος στόχος είναι να γίνουμε πειραματόζωα…

«Ό,τι γίνεται στην Αμερική το ακολουθεί ο κόσμος. Ορισμένες φορές βέβαια τους έχουμε ξεπεράσει όπως έλεγε και η Παγώνη «για να τους ξεπεράσουμε τους Αμερικάνους και να είμαστε μπροστά». Από πότε, μωρή Παγώνη, θέλεις να είμαστε μπροστά εμείς; Σε ποιο πράγμα να είμαστε μπροστά; Έτσι γίνονται κάποια πειράματα» προσθέτει.

Ο αρνητής γιατρός έχει αναλάβει μάλιστα ενεργό δράση, καθώς μοίρασε στους πιστούς ένα φυλλάδιο, με συνταγές και συμβουλές σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει με κοροναϊό.

Από τη μια πλευρά υπάρχουν φάρμακα, ακόμα και αντιβιώσεις, και από την άλλη οδηγίες ακόμα και για τη διατροφή. «Δεν πίνουμε νερό, ελαχιστότατο, όταν τρώμε 20 λεπτά πριν, και μετά πίνετε νερό όταν το ζητήσει το σώμα σας. Όχι πριν από το μισάωρο. Όχι άσπρο ψωμί και καλύτερα αποφεύγουμε τα λευκά αλεύρια. Προβιοτικά κατσικίσια προϊόντα. Όχι άλλα γαλακτοκομικά. Απαγορεύεται το χοιρινό» αναγράφεται μεταξύ άλλων σε αυτό.

Την ίδια ώρα, μια καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε ένας κύριος που είπε ότι είναι γιατρός και μας έλεγε ορισμένα πράγματα πώς να προστατευτούμε αν έχουμε κοροναϊό και έχουμε πυρετό».

Για τον πατέρα Γεώργιο πάντως, ο συγκεκριμένος γιατρός είναι «ψύχραιμος, συγκροτημένος και σε καμία περίπτωση φανατικός. «Είναι συγκροτημένος και καθόλου φανατικός. Είπε αρκετά πράγματα, μας είπε ότι το εμβόλιο ενέχει κινδύνους» δήλωσε.

O ίδιος ο νευρολόγος διατρανώνει πως δεν σκοπεύει με τίποτα να κάνει το εμβόλιο για να επιστρέψει στην εργασία του. «Θα μου πει κάποιος αυτή είναι η άποψη ενός γιατρού, ο οποίος είναι μέσα στο σύστημα το επίσημο και μπορεί και να είναι επικίνδυνο, εγώ δεν μπορώ να κρίνω» σχολίασε ο ιερέας, ωστόσο η κατάσταση στην εκκλησία του είναι πλέον μη ελεγχόμενη.

«Ο παπάς εξακολουθεί να μη θέλει να μπαίνουμε στην εκκλησία με μάσκες. Μας λέει δεν χρειάζεται να κάνουμε εμβόλια. Είμαστε καλυμμένοι, αφού πάμε στην εκκλησία, από τον Θεό και την πίστη μας» επισημαίνει η καταγγέλλουσα.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024