Πιερρακάκης – Η Υγεία στον πυρήνα της στρατηγικής του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεργάζεται σε πολλές δράσεις και εφαρμογές με το Υπουργείο Υγείας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προληπτική ιατρική με την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας.
Η υγεία βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ξεκαθάρισε σήμερα ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
«Πιστεύουμε βαθιά ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, όπως έδειξε και η περίοδος που μόλις πέρασε έχει στον πυρήνα του τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συστήματος υγείας», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στο Καθημερινή – Athens Health Summit, προσθέτοντας ότι στον τομέα αυτό έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η άυλη συνταγοράφηση, στην οποία είναι εγγεγραμμένοι εκατομμύρια Έλληνες.
Ο ίδιος έδωσε επίσης ως παράδειγμα και το σύστημα του εμβολιασμού, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά πετυχημένο, εξ ου και οδήγησε στην πρόταση της υιοθέτησης του Ευρωπαϊκού πράσινου πιστοποιητικού προς στην Κομισιόν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Έμφαση στην προληπτική ιατρική
Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεργάζεται σε πολλές δράσεις και εφαρμογές με το υπουργείο Υγείας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προληπτική ιατρική με την αξιοποίηση των δεδομένων υγείας.
Επόμενες δράσεις των δύο υπουργείων περιλαμβάνουν τη δημιουργία δικτύου τηλεσυμβουλευτικής για Covid-19, δικτύου τηλεϊατρικής για την ψυχική υγεία, καθώς και τον καθορισμό ενός ολοκληρωμένου δικτύου τηλεϊατρικής, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης.
Το υπουργείο σχεδιάζει παράλληλα και τη δημιουργία ενός πλήρους ψηφιακού ιατρικού φακέλου, που θα χτιστεί σε βάθος χρόνου μέσω μίας σειράς μεταρρυθμίσεων και νέων εφαρμογών.
Όπως τόνισε ο ίδιος, προβλέπεται επίσης μία σειρά από έργα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα οδηγήσουν σε εκτενή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων της χώρας.
Μέσω ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, θα δοθούν οδηγίες σχετικά με την κωδικοποίηση των στοιχείων που θα πρέπει περιλαμβάνονται στο πληροφοριακό σύστημα ενός νοσοκομείου στη χώρα.
«Ένα μεγάλο ποσό που υπάρχει στο Ταμείο Ανάκαμψης… αφορά τη μετατροπή του χαρτιού σε πληροφορία», κατέληξε ο Κυρ. Πιερρακάκης στην παρέμβασή του τονίζοντας βέβαια ότι μία μερίδα αυτού του ποσού θα διοχετευτεί και στον τομέα της Υγείας.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων