Μια εθελοντική δράση για τη στήριξη γυναικών που έχουν υποστεί βία σωματική, λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική

Η εθελοντική δράση “Λύσε τη Σιωπή” εμπνεύστρια της οποίας είναι η Ανατολή Κωνσταντινίδου εκπαιδευτικός, Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη, στηρίζει γυναίκες – θύματα που έχουν υποστεί βία σωματική, λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική είτε στο οικογενειακό τους περιβάλλον είτε στον επαγγελματικό τους χώρο από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Αποτελείται από μία ομάδα εθελοντών νομικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, δημοσιογράφων,  ιατροδικαστή και εκπαιδευτικών που στηρίζουν τα θύματα ο καθένας από τον τομέα του.

Στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας η δράση “Λύσε τη Σιωπή” πραγματοποίησε το μήνα Νοέμβριο φωτογράφιση της νέας καμπάνιας ενημέρωσης 2021 -2022  για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στη φετινή εκστρατεία ενημέρωσης  αφορμή της οποίας είναι όλες οι δολοφονημένες γυναίκες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο αλλά και όσες έχουν κακοποιηθεί  συμμετέχουν γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, διαφορετικών επαγγελματικών χώρων, γυναίκες καταξιωμένες στο χώρο τους, γυναίκες που δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα μεταφέροντας το μήνυμα “Πάρε την Απόφαση Τώρα και Λύσε τη Σιωπή σου. Αύριο Ίσως να είναι Αργά. ” προς όλες τις γυναίκες που δέχονται κακοποιητική συμπεριφορά ώστε να αφυπνιστούν και να δράσουν εγκαίρως χωρίς την παραμικρή ολιγωρία.

Η αγάπη εμπεριέχει ελευθερία, ο έλεγχος, η ζήλια και η καταπίεση είναι χειριστική – κακοποιητική συμπεριφορά και δε δικαιολογείται σε καμία σχέση.

Οι γυναίκες φωτογραφήθηκαν με τη μπλούζα της δράσης “Λύσε τη Σιωπή” ενώ απομακρύνονται από το ανδρικό χέρι που τις κρατάει πίσω, στην κακοποιητική σχέση, φορώντας μαύρο κορδελάκι ώστε  οι δολοφονημένες γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους από τους συζύγους -συντρόφους τους είτε για κάποιους λέγεται γυναικοκτονία είτε για κάποιους άλλους  ανθρωποκτονία να μην ξεχαστούν ποτέ από καμία γυναίκα γιατί δεν έχει δικαίωμα κανένας να σου αφαιρεί τη ζωή.

Τη φωτογράφιση της καμπάνιας επιμελήθηκε εθελοντικά όπως κάθε χρόνο ο φωτογράφος Κώστας Καπλάνης που στηρίζει τη δράση “Λύσε τη Σιωπή”  από τη στιγμή της δημιουργίας της.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr