Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνδυνος πάνω από τα κεφάλια μας στην Λ. Βουλιαγμένης

Κίνδυνος πάνω από τα κεφάλια μας στην Λ. Βουλιαγμένης

Από Θαύμα μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί κάποιο τραγικό συμβάν στην πολυσύχναστη από πεζούς και οχήματα Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος του Μετρό αφού στην ταράτσα κτιρίου ετοιμόροπες κατασκευές είναι έτοιμες να ξεοκολλήσουν από την θέση τους και να προκαλέσουν δυστήχημα

Από Θαύμα μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί κάποιο τραγικό συμβάν στην πολυσύχναστη από πεζούς και οχήματα Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος του Μετρό. Ο Γιώργος Δαουλάρης, επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης δήμου Δάφνης Υμηττού, εδώ και 11 χρόνια παλεύει για το αυτονόητο. Δηλαδή να απομακρυνθούν, οι επικίνδυνες να ξεκολλήσουν κατασκευές, από ταράτσα κτιρίου

Υπολείμματα κατασκευών που έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια να ξεκολλάνε από την θέση τους και με τον πρώτο δυνατό αέρα ενδέχεται να πέσουν πάνω σε ανθρώπους αλλά και οχήματα παραμένουν αγέρωχα στη θέση τους ρισκάροντας ζωές αθώων ανθρώπων. Ήδη όπως αναφέρει ο Γιώργος Δαουλάρης κομμάτια από λαμαρίνες κοφτερές ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν στον αέρα και να προσγειωθούν οπουδήποτε. Άραγε θα ευαισθητοποιηθεί κανείς;

Ακόμη και αν η δημοτική Αρχή στο Δήμο Δάφνης Υμηττού θεωρηθεί πως δεν είναι υπεύθυνη να συμμαζέψει αυτό το χάλι, ας κάνει τουλάχιστον κάποιες ενέργειες ως θεσμικός φορέας προκειμένου να απομακρυνθούν από εκεί. Η περιοχή είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου και φαίνεται αφύσικο να μην μπορεί έστω να προσπαθήσει θεσμικά να κάνει κάτι. Διότι, εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια προς το παρόν. Ενδέχεται να έχει προσπαθήσει αλλά να μην το γνωρίζουμε φυσικά.

Δείτε στο βίντεο που είχε αναρτήσει ο κ. Δαουλάρης τι συμβαίνει στην ταράτσα του κτιρίου όταν φυσάει:

Ο Γιώργος Δαουλάρης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Δάφνης Υμηττού  αναφέρει στην ανάρτηση του:

«Κλείνουν 11 χρόνια σχεδόν, η επικίνδυνη κατασκευή παραμένει εκεί πάνω από τα κεφάλια περαστικών και οχημάτων, η διοίκηση του δήμου ακόμα και με αλλά πρόσωπα στο τιμόνι στην ουσία παραμείνει η ίδια χωρίς καμιά αλλαγή. Οι σύμβουλοι του «νέου» δημάρχου που καθορίζουν πολιτικές καθημερινότητα και έργα είναι οι άνθρωποι του προηγούμενου δημάρχου.

Πρέπει να υπάρξει ατύχημα για να αλλάξει νοοτροπία η δημοτική αρχή μας;

Πρέπει να υπάρξει ατύχημα για να καταλάβουμε σε αυτό το δήμο ότι δεν υπάρχει εξέλιξη ψηφίζοντας επί 20 χρόνια τους ίδιους ανθρώπους» έγραψε πριν από λίγο καιρό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε συνέχεια παλαιότερης ανάρτησης του που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«ΚΙΝΔΥΝΟΣ για οχήματα και πεζούς που διασχίζουμε ανύποπτοι την Λεωφόρο Βουλιαγμένης κοντά στο σταθμό ΜΕΤΡΟ του Αγ.Ιωάννη όπου πάνω από τα κεφάλια μας βρίσκονται υπό κατάρρευση ερειπωμένες κατασκευές διαφημιστικών ταμπλό.

Στην εικόνα βλέπετε την επιφάνεια της ξηλωμένης λαμαρίνας που την πηγαινοφέρνει ο αέρας σαν να είναι χαρτί.

Ο νόμος έχει απαγορεύσει την τοποθέτηση μηνυμάτων σε αυτές από το 2010 αλλά ΔΕΝ προνόησε όπως συνήθως την απομάκρυνση των κατασκευών από τους ιδιοκτήτες τους.

Έτσι αυτές παραμένουν στις ταράτσες πολλών κτιρίων χωρίς να απασχολεί κανέναν εδώ και πολλά χρόνια.

Προσωπικά είχα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Δάφνης-Υμηττού αρκετές φορές τόσο ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης στην αντιπολίτευση

Προφανώς όπως βλέπετε δεν έχει γίνει τίποτε.

Εφόσον ούτε η εταιρία που τα τοποθέτησε, ούτε οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν θεωρούν υποχρέωση τους να τα κατεβάσουν ας προχωρήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου μας στην αποψίλωση τους και να στείλουν το κόστος σε όποιον αναλογεί.

Εάν λαμαρίνες ή σκουριασμένα σίδερα όπως και ξύλα αποκολληθούν και πέσουν σε αυτοκίνητο ή τραυματίσουν περαστικούς δεν νομίζω να είναι εύκολη η διαχείριση της όποιας κρίσης επικαλούμενοι, τις παραπάνω λογικές.

Εφόσον οι υπεύθυνοι – ιδιοκτήτες των κατασκευών αυτών δεν μεριμνούν οφείλουν οι υπηρεσίες του Δήμου μας να παρέμβουν ΤΩΡΑ και να απομακρύνουν τον Θανάσιμο ΚΙΝΔΥΝΟ από τα κεφάλια μας».

Ο κ. Δαουλάρης μας έστειλε φωτογραφίες της σημερινής κατάστασης στις ταράτσες και εμείς ευχόμαστε όποιος έχει έστω και ψήγμα ευσυνειδησίας να πράξει τα αναγκαία ώστε να προστατευτούν ζωές.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024