Τουλάχιστον τέσσερις μετανάστες που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη, εκ των οποίων δύο νέες γυναίκες, χάθηκαν στη θάλασσα και οι σοροί τους βρέθηκαν τη 12η Νοεμβρίου κοντά στο Ραμπάτ,

Το μαροκινό ναυτικό διέσωσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 147 Αφρικανούς και Ασιάτες μετανάστες που κινδύνευαν στη θάλασσα καθώς επέβαιναν σε μη αξιόπλοα πλοιάρια στ’ ανοιχτά των ακτών του Μαρόκου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MAP, που επικαλείται στρατιωτική πηγή.

Οι διασωθέντες επιβάτες, με καταγωγή από την υποσαχάρια Αφρική και «δέκα χώρες» της Ασίας που δεν προσδιορίζονται, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες» προτού οδηγηθούν στα πλησιέστερα λιμάνια και μετά παραδοθούν σε μέλη τη χωροφυλακής για τις διοικητικές διαδικασίες, πρόσθεσε η πηγή, χωρίς να διευκρινίσει πού έγινε αυτή η θαλάσσια διάσωση.

Πολλαπλασιάστηκαν

Οι αναχωρήσεις από τις μαροκινές ακτές προς την Ευρώπη, κυρίως προς τα Κανάρια Νησιά, πολλαπλασιάστηκαν τελευταία, μέσω των θαλασσίων οδών στον Ατλαντικό ή τη Μεσόγειο, παρά την ενίσχυση των ελέγχων.

Η μαροκινή ακτοφυλακή παρείχε με τον τρόπο αυτό βοήθεια μεταξύ 12ης και 15ης Νοεμβρίου σε σχεδόν 330 μετανάστες στον Ατλαντικό και στη Μεσόγειο, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Τουλάχιστον τέσσερις μετανάστες που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη, εκ των οποίων δύο νέες γυναίκες, χάθηκαν στη θάλασσα και οι σοροί τους βρέθηκαν τη 12η Νοεμβρίου κοντά στο Ραμπάτ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

32.713 στην Ισπανία

Το πρακτορείο MAP μετέδωσε την Κυριακή ότι 117 μετανάστες είχαν συλληφθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας στη Λααγιούν, στη δυτική Σαχάρα, και στην Ταρφάγια, βορειότερα.

Συνολικά 32.713 μετανάστες έφθασαν δια θαλάσσης στην Ισπανία μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου, δηλαδή 24,2% περισσότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στα τέλη Σεπτεμβρίου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, το 2021 ήταν η πλέον πολύνεκρη χρονιά στη μεταναστευτική οδό προς την Ισπανία, με τουλάχιστον 1.025 νεκρούς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr