Στο στόχαστρο των αρχών για οικονομικές ατασθαλίες μπήκε η διοίκηση της Πόρτο με τους εισαγγελείς να κάνουν έρευνα στα γραφεία της ομάδας.

Οι Πορτογάλοι εισαγγελείς που ερευνούν παράνομες πληρωμές 20 εκατομμυρίων ευρώ (22,48 εκατομμύρια δολάρια) σε σχέση με συμφωνίες μεταγραφών ποδοσφαίρου, εκτέλεσαν 33 εντάλματα έρευνας κυρίως στη Λισαβόνα και το Πόρτο τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός, στα γραφεία των «δράκων».

Η Εισαγγελία του Κεντρικού Τμήματος Ανακρίσεων και Εγκληματικών Δράσεων, ανέφερε ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε επαγγελματικούς χώρους, μεταξύ των οποίων μια τράπεζα και ένα αθλητικό σωματείο, καθώς και πολλές κατοικίες.

«Οι κινήσεις έγιναν για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων σε μια έρευνα για πιθανά εγκλήματα φορολογικής απάτης, απάτης, κατάχρησης εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που σχετίζονται με μεταγραφές ποδοσφαιριστών και χρηματοοικονομικά κυκλώματα που εμπλέκουν μεσάζοντες σε αυτές τις επιχειρήσεις», ανέφερε το γραφείο σε σχετική ανακοίνωση.

«Στο προσκήνιο είναι περιστατικά που συνέβησαν τουλάχιστον από το 2017 έως σήμερα, με έντονη διεθνή διάσταση και αφορούν πληρωμές προμηθειών άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ».

Η Πόρτο, εξέδωσε ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας ότι τα γραφεία του συλλόγου είχαν ερευνηθεί: «Η FC Πόρτο συνεργάστηκε με την ομάδα των ερευνητών, που είχε ως στόχο την κατάσχεση εγγράφων που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν την έρευνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λουίς Φιλίπε Βιέιρα παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Μπενφίκα τον Ιούλιο, αφού κρατήθηκε στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φορολογική απάτη και «ξέπλυμα» χρήματος.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr