Όπως επισημαίνει, μάλιστα, το βοήθημα αυτό «αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους – κυρίως κάτω των 500 ευρώ το μήνα - που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους κατάργησε το ΕΚΑΣ που είχε χορηγηθεί από το ΠΑΣΟΚ και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επανέφερε»

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ των οποίων, εκείνο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, σχολίασε να ανακοίνωσή του ο τομέας Συνταξιούχων του Κινήματος Αλλαγής.

«Με αυταρέσκεια και αλαζονεία, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε το εφάπαξ βοήθημα 250 ευρώ προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. Για άλλη μια φορά, τους εμπαίζει κατάφωρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, το βοήθημα αυτό «αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους – κυρίως κάτω των 500 ευρώ το μήνα – που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους κατάργησε το ΕΚΑΣ που είχε χορηγηθεί από το ΠΑΣΟΚ και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επανέφερε».

Η Χαριλάου Τρικούπη προσθέτει ότι αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους «που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με ερμηνευτικά τερτίπια της απόφασης του ΣΤΕ, εξαίρεσε από τα αναδρομικά δώρων και επικουρικών του 11μηνου 2015-2016. Αφορά αυτούς που βιώνουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, που η καλπάζουσα ακρίβεια σε ενέργεια, τρόφιμα, φάρμακα καθημερινά τους συνθλίβει».

Κάνει λόγο για «χαρτζιλίκι των 250 ευρώ εφάπαξ», το οποίο «τους λοιδορεί, αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει τον πυρήνα τής όλο και εντεινόμενης συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης, που συμπυκνώνεται στα λίγα ψίχουλα στους πολλούς και δεινοπαθούντες και πολλά στους λίγους».

Ο τομέας Συνταξιούχων του ΚΙΝΑΛ, απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη, καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Κύριε Πρωθυπουργέ, οι συνταξιούχοι δεν είναι ζητιάνοι, έχουν αξιοπρέπεια, απαιτούν σεβασμό, απαιτούν αξιοπρεπή σύνταξη για να επιβιώσουν, είναι μάρτυρες των απαράδεκτων πολιτικών και έχουν μνήμες που σύντομα και έμπρακτα θα εκφράσουν».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr