Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης Σερβετάλης - Οργή ηθοποιών για την απόφαση να «κατεβάσει» τον Ρινόκερο - «Αναμένουμε δήλωση για το Άγιο Όρος»

Άρης Σερβετάλης – Οργή ηθοποιών για την απόφαση να «κατεβάσει» τον Ρινόκερο – «Αναμένουμε δήλωση για το Άγιο Όρος»

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί τον οποιοδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και για αυτό αποχωρεί από την παράσταση, καθώς από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένος

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», οδηγώντας ουσιαστικά στο κατέβασμα της παράστασης, εν μέσω της θεατρικής σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί τον οποιοδήποτε διαχωρισμό ανθρώπων και για αυτό αποχωρεί από την παράσταση, καθώς από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένος.

Οργή από τους ηθοποιούς

Μια από τις χαρακτηριστικότερες είναι αυτή του Χάρη Τζωρτζάκη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter «κάρφωσε» τον συνάδελφό του γράφοντας: «Αναμένουμε δήλωση του Σερβετάλη που να λέει ότι δεν ξαναπάει στο Άγιο Όρος γιατί δε δέχεται το διαχωρισμό των ανθρώπων σε άντρες και γυναίκες».

Μάλιστα, αργότερα, ο Χάρης Τζωρτζάκης μίλησε και στην εκπομπή TLive για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη

«Στο Άγιο Όρος υπάρχει ένας αποκλεισμός εδώ και αιώνες που απαγορεύει στις γυναίκες να εισέλθουν σε έδαφος της πατρίδας μας. Δεν είδα ποτέ καμία δήλωση που να λέει ότι ‘εγώ δεν θα ξαναπάω μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός των γυναικών’», είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει  και κρίνεται γι’ αυτά που πράττει. Α λα καρτ όμως δικαιώματα και α λα καρτ αντίδραση για την ελευθερία δεν υπάρχει».

Κεραυνοί Μπουρδούμη: «Τόσα χρόνια δεν είδα να έχεις την ίδια ευαισθησία»

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, ο οποίος με σειρά αναρτήσεων στα social κατακεραύνωσε τον συνάδερφό του.

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη – πως να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό», έγραψε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

«Μόνος του έπαιζε;»

Αιχμηρή ήταν και η αντίδραση του Άρη Λεμπεσόπουλου, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του Love It για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη.

«Η Τέχνη είναι για όλους. Είναι ανεμβολίαστος ο Άρης Σερβετάλης; Είναι δικαίωμα του καθενός να μη το κάνει», είπε και συνέχισε: «Με ρωτάτε για ένα πρόσωπο που κατέβασε μια παράσταση. Μόνος του παίζει στην παράσταση;»

Για το αν είναι αναγκαίο να υπάρξει διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στο θέατρο:

«Μάλλον είναι αναγκαίο, αν έχω κάτι και σε κολλήσω; Εγώ εμβολιάστηκα και θα κάνω το τρίτο, γιατί αυτό θεώρησα ότι είναι το σωστό» σχολίασε ο ηθοποιός».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024