Τέσσερα είδη πιπεριάς καλύπτονται με αυτό το όνομα ανάλογα με την εποχή της συγκομιδής και την επεξεργασία που λαμβάνουν.

Για πρώτη φορά, μια γεωγραφική ένδειξη τρίτης χώρας – το «Kampot Pepper» της Καμπότζης – προστατεύεται πλέον στην ΕΕ βάσει του νόμου της Γενεύης.

Έτσι, το όνομα «Kampot Pepper» καταχωρήθηκε στο Διεθνές Μητρώο Ονομασιών Προέλευσης και Γεωγραφικών Ενδείξεων βάσει του νόμου της Γενεύης τον Δεκέμβριο του 2020 ως Γεωγραφική Ένδειξη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε την καταχώριση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνται οι απαιτήσεις προστασίας, με αποτέλεσμα την προστασία αυτού του ονόματος στην ΕΕ.

Το όνομα, μαζί με τη γαλλική έκδοση «Poivre de Kampot» προστατεύεται ήδη στην ΕΕ ως προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ). Υποδηλώνει πιπέρι που παράγεται στη νότια Καμπότζη. Τέσσερα είδη πιπεριάς καλύπτονται με αυτό το όνομα ανάλογα με την εποχή της συγκομιδής και την επεξεργασία που λαμβάνουν: πράσινο, μαύρο, κόκκινο και λευκό πιπέρι. Το χαρακτηριστικό του έγκειται στο ισχυρό του …κάψιμο, που αναπτύσσεται προοδευτικά, σε συνδυασμό με μια αρωματική ένταση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr