Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι «έδεσε κόμπο» την ΑΕΚ ο Μαρτίνς

Έτσι «έδεσε κόμπο» την ΑΕΚ ο Μαρτίνς

Το πλάνο νίκης του Πορτογάλου τεχνικού και η ατάκα του στους ερυθρόλευκους μετά το τέλος του αγώνα – Η νέα εξαιρετική εμφάνιση του Λαλά και ο ανίκητος Εμβιλά

Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τον Πέδρο Μαρτίνς. Τα ντέρμπι με την ΑΕΚ αποτελούν την μεγαλύτερη χαρά του Πορτογάλου τεχνικού που έχει καταφέρει σε 12 αναμετρήσεις να πάρει 9 νίκες και 3 ισοπαλίες. Εντυπωσιακό ποσοστό για τον τεχνικό του Ολυμπιακού που και χθες στο ΟΑΚΑ ήταν μπροστάρης στην προσπάθεια για το «τρίποντο».

Ο Μαρτίνς φρόντισε να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα του κάνοντας focus στο ντέρμπι και στην αναγκαιότητα της νίκης. Σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας του Ολυμπιακού για το ματς στο ΟΑΚΑ ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε στους παίκτες του να καταλάβουν πως το +3 που είχαν στο πρωτάθλημα δεν θα έπρεπε να το σκέφτονται παραμένοντας προσηλωμένοι στο πως θα πάρουν τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Μαρτίνς ήξερε πως η ομάδα του και καλύτερη είναι και πιο «μπαρουτοκαπνισμένη» είναι από τον αντίπαλο της. Με παίκτες που ξέρουν να παίρνουν αυτό που θέλουν.

Η εντολή του Μαρτίνς στους ερυθρόλευκους ήταν ξεκάθαρη πριν την σέντρα. Να «εγκλωβίσουν» τα βασικά επιθετικά ατού της ΑΕΚ, να μην δώσουν χώρους και να προσπαθήσουν με άμεσο ποδόσφαιρο και γρήγορες εναλλαγές στην επίθεση να «χτυπήσουν» την ιδιαίτερα προβληματική άμυνα της ΑΕΚ.

«Κλειδί» για αυτό η παρουσία του Αγκιμπού Καμαρά που έμελλε να είναι και ο πρωταγωνιστής του αγώνα τελικά, μαζί με τον Ελ Αραμπί. Το πλάνο του Μαρτίνς δούλεψε ρολόι με τα μπακ του Ολυμπιακού, Ρέαμπτσιουκ και Λαλά να «αφοπλίζουν» τους ακραίους της ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό να ρίχνει το βάρος του στον Μοχαμαντί (για αυτό και προτιμήθηκε ο Ονιεκούρου που ναι μεν δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο επιθετικά αλλά τακτικά στο ανασταλτικό κομμάτι βοήθησε πολύ) και με τον Μασούρα να βγαίνει από δεξιά έχοντας και την ενίσχυση του Λαλά να βρει διαδρόμους προς την αργή και ασύνδετη άμυνα της ΑΕΚ. Πόσο εύκολα έγινε αυτό φάνηκε στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού με τον Ελ Αραμπί να δέχεται την έξοχη πάσα του Λαλά στον κενό χώρο και παρότι ήταν κοντά του και οι 3 από τους 4 αμυντικούς της ΑΕΚ να φτάνει εύκολα απέναντι στον Στάνκοβιτς.

Ο Μαρτίνς πόνταρε πολλά εξίσου στη «μάχη» της μεσαίας γραμμής με το 4-2-3-1 και τον Αγκιμπού ως «10αρι» να αιφνιδιάζει τον Γιαννίκη που φάνηκε πως περίμενε διαφορετική προσέγγιση από τον Πορτογάλο τεχνικό. Παρότι ο Μαντί Καμαρά συνέχισε τις «χαμηλές πτήσεις» η εξαιρετική παρουσία του Εμβιλά ήταν αυτή που έδωσε την δυναμική που ήθελε ο Ολυμπιακός στον άξονα. Όταν μάλιστα μπήκε και ο Μπουχαλάκης παίζοντας δίπλα στον Γάλλο το ματς «κλείδωσε» και θα πήγαινε σβηστά αν δεν είχαν γίνει τα λάθη που έφεραν το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ κόντρα στην ροή του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός μπόρεσε ξανά να πετύχει πρώτος ένα γρήγορο γκολ όπως έχει κάνει και στις 5 εκτός έδρας νίκες του (Λαμία, Τρίπολη, Γιάννενα, Αγρίνιο, ΟΑΚΑ) ενώ παρά την «παγωμάρα» από το 1-1 με το λάθος του Βατσλίκ βρήκε την ηρεμία να αντιδράσει και να προηγηθεί για δεύτερη φορά.

Ο Μαρτίνς είδε στους παίκτες του την αποφασιστικότητα για το διπλό, είδε να μπαίνουν δυνατά σε όλες τις μονομαχίες και είχε κάθε λόγο στο φινάλε να τους συγχαρεί και να τους θυμίσει πως «σας το είχα πει πως θα νικήσουμε αν παίξουμε έξυπνα». Η ατάκα του Μαρτίνς που πανηγύρισε αυτή την σπουδαία νίκη που ξέρει πως ναι μεν δεν του εξασφαλίζει τίποτα αλλά του προσφέρει κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεράσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Τον γνώριμο σε αυτούς φόβο πως ο Ολυμπιακός τους ξεφεύγει για τα καλά.

Συν τοις άλλοις ο Μαρτίνς είδε παίκτες που ποντάρει σε αυτούς όπως ο Λαλά και ο Εμβιλά να πραγματοποιούν σπουδαία εμφάνιση με τον πρώτο να καταγράφει ίσως την καλύτερη του παρουσία με τα ερυθρόλευκα και τον δεύτερο να κάνει ένα μεστό και μυαλωμένο παιχνίδι έχοντας την σωτήρια επέμβαση στο 85΄πριν ο Μάνταλος σε κενή εστία κάνει το 3-3.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024