Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή – Σήμερα η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια

Βουλή – Σήμερα η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια

Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με θέμα τις ανατιμήσεις μετά από αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με κεντρικό θέμα την ακρίβεια, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους, στη Βουλή, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης που ξεκινάει λίγο μετά τις 12:00 τιο μεσημέρι θα βρεθεί και το ζήτημα της πανδημίας.

Σήμερα θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο αρχηγοί θα μιλήσουν επίσημα μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα.

Μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει το πλέγμα μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραμμίσει τις μόνιμες μειώσεις φόρων που ήδη έχουν ληφθεί, θα αναφερθεί στα μέτρα ύψους 43 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας καθώς και για τα 620 εκατ. ευρώ που θα δοθούν ώστε να αντιμετωπιστούν οι κραδασμοί από το ενεργειακό κόστος.

Η  συζήτηση στη Βουλή προκλήθηκε ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για το κύμα ακρίβειας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Με ευθείες βολές κατά του Πρωθυπουργού

Ο κ. Τσίπρας στο αίτημά του μίλησε για «πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που έχει δημιουργήσει κλίμα ασφυξίας στα νοικοκυριά» και για «ατολμία της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης με αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΕΦΚ θέρμανσης και κίνησης καθώς και για επιβολή αυστηρών ελέγχων εναντίον των καρτέλ στην αγορά».

Μεταξύ άλλων, στηλιτεύει το γεγονός ότι η κυβέρνηση, «εν μέσω βαθιάς ενεργειακής κρίσης, ιδιωτικοποιεί τον ΔΕΔΔΗΕ – ένα από τα μονοπώλια στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της διανομής ηλεκτρικού ρεύματος – και, μάλιστα, με τέτοιο τρόπο που υπονομεύει αναγκαίες επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση, και  εκχωρεί σε ιδιώτες έναν ακόμα ενεργειακό φορέα και κρίσιμο εργαλείο άμεσης δημόσιας παρέμβασης στη διαμόρφωση των τιμολογίων ηλεκτρισμού – τη ΔΕΗ. Και το πράττει με αιφνιδιαστική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από την οποία αυθαίρετα αποκλείει το βασικό μέτοχο που είναι το Δημόσιο, αφήνοντας έτσι νοικοκυριά και επιχειρήσεις όμηρους στις κερδοσκοπικές διαθέσεις τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος από ένα καρτέλ ιδιωτών παρόχων».

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024