Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - «Ασφυξία» στα νοσοκομεία - Εφιαλτική εφημερία στο ΑΧΕΠΑ με 40 νέες εισαγωγές

Θεσσαλονίκη – «Ασφυξία» στα νοσοκομεία – Εφιαλτική εφημερία στο ΑΧΕΠΑ με 40 νέες εισαγωγές

Οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Δραματική ήταν και η τελευταία εφημερία στο ΑΧΕΠΑ που ολοκληρώθηκε στις 8:00 το πρωί.  Στη διάρκεια της έγιναν 40 νέες εισαγωγές κρουσμάτων κορoναϊού, εξετάζονται και 12 ύποπτα περιστατικά, ενώ οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Η κατάσταση είναι αν όχι χειρότερη, ίδια με τον περσινό Νοέμβριο και Δεκέμβριο δήλωσε το μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Ελένη Μπακιρλή, προσθέτοντας πως το προσωπικό έχει πλέον εξαντληθεί.

Είναι χαρακτηριστικό όπως είπε, πώς την ίδια στιγμή το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει μειωθεί κατά 1938 άτομα, ενώ άλλα 750 άτομα από το οικονομικό προσωπικό των νοσοκομείων έχει τεθεί σε αναστολή.

Η ίδια είπε πως είναι επιτακτική ανάγκη να επιταχθεί όχι μόνο ιατρικό προσωπικό αλλά και οι υποδομές των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.

Η κυρία Μπακιρλή απεύθυνε κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν στην μεγάλη συγκέντρωση για την υγεία που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα από τα εργατικά σωματεία.

Δείτε το βίντεο του grtimes.gr

Εξαιρετικά δύσκολη και η εφημερία στο Παπαγεωργίου

Τη σκυτάλη των εφημεριών στη Θεσσαλονίκη πήρε σήμερα το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ξεκινώντας με ανησυχητική πληρότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 19 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας και κατά πληροφορίες υπάρχουν ελάχιστοι διαθέσιμοι αναπνευστήρες, ενώ μέχρι το τέλος της εφημερίας θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενο, πώς θα υπάρξουν και διασωληνωμένοι εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024