Ο Δήμος Αρταίων έπραξε το αυτονόητο. Αγόρασε ένα νέο λεωφορείο ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Ένα νέο απόκτημα που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ και στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, είναι πλέον γεγονός: ένα σύγχρονο λεωφορείο (minibus).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, με το ιδιόκτητο σύγχρονο λεωφορείο, που χρηματοδοτήθηκε κατά τα 2/3 από τον Δήμο Αρταίων και κατά το 1/3 από την Περιφέρεια Ηπείρου, τα παιδιά θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια και ποιότητα από τα σπίτια τους προς το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, αλλά και προς τις δραστηριότητες που διοργανώνονται.

Το όχημα διαθέτει 12 θέσεις και 2 θέσεις για αναπηρικά αμαξίδια, με τον Δήμο να αναλαμβάνει πέρα από τα έξοδα για την απόκτησή του και τις δαπάνες καύσιμων, επισκευών και συντήρησης, τελών κυκλοφορίας και κάθε άλλη πιθανή δαπάνη κατά τη χρήση του οχήματος.

Η παράδοση του λεωφορείου έγινε σήμερα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς στο χώρο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρη Σφήκα, τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ ΟΤΑ Παναγιώτη Γαλάνη και από τα στελέχη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Στην επίσκεψη διαπιστώθηκε από κοντά η χαρά των παιδιών και των εργαζομένων για την απόκτηση του δικού τους καινούργιου λεωφορείου.

«Με ευαισθησία και σεβασμό υλοποιούμε έργο με κοινωνικό πρόσημο, παραδίδουμε στα παιδιά μας, ένα λεωφορείο καινούριο, ενεργειακό τελευταίας τεχνολογίας. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με κοινωνική ευαισθησία και αγάπη, παρέχοντας όλα τα εφόδια στα παιδιά που πραγματικά αγωνίζονται και το αξίζουν.

Δεν θέλουμε να μένει κανένα παιδί στο σπίτι, όλα τα παιδιά αξίζουν την μόρφωση και την ψυχαγωγία. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ Παναγιώτη Γαλάνη, όσο και τον νυν Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ Δημήτρη Σφήκα για την συμβολή τους»,  ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.

Ο Δήμος και η Περιφέρεια που χρηματοδότησαν την αγορά του λεωφορείου έπραξαν αυτό που ο κάθε υπεύθυνος θεσμικός εκπρόσωπος έχει καθήκον να κάνει.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr