Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έχει να βάλει πολλά ακόμα ο Ελ Αραμπί

Έχει να βάλει πολλά ακόμα ο Ελ Αραμπί

Ο Ελ Αραμπί δείχνει σε καλή κατάσταση κι αυτό είναι φυσικά κι ένα μήνυμα για την συνέχεια, ότι έχει δηλαδή κι άλλα γκολ για τα ματς που ακολουθούν.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 3-2 και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί «υπέγραψε» σε ένα ακόμα ντέρμπι για την ομάδα του λιμανιού.

Ο μεγάλος γκολτζής «καθαρίζει» τα μεγάλα ματς και οι ερυθρόλευκοι έχουν την πολυτέλεια να διαθέτουν ένα σέντερ φορ που κάνει την διαφορά στα ντέρμπι.

Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν εξαιρετικός και απέναντι στην Ένωση, κάνοντας άνω – κάτω την άμυνα της ΑΕΚ.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι στην φάση του πρώτου γκολ του Ελ Αραμπί (το 2-1), οι στόπερ της Ένωσης  ακόμα… ψάχνουν τον επιθετικό του Ολυμπιακού.

Χρήζει βεβαίως ιδιαίτερης μνείας και ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο Ελ Αραμπί στην φάση του 3-1, δείχνοντας πως ήταν «τρελαμένος» να οδηγήσει τους ερυθρόλευκους στη νίκη.

Ο Ελ Αραμπί «υπέγραψε» μια πολύ μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Ένωσης και αν ο Βατσλίκ δεν είχε κάνει το μεγάλο λάθος στο 1-1 του Αραούχο, ίσως η νίκη των ερυθρόλευκων να ήταν πιο άνετη.

Γιατί αυτό το λάθος έδωσε την δυνατότητα στην Ένωση να ισοφαρίσει (1-1) νωρίς στο ματς, αλλά στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί έκανε τα… δικά του.

«Υπέγραψε» λοιπόν το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ο Μαροκινός με δύο σούπερ κινήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο Ελ Αραμπί στο 2-1, ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Ένωσης, ήταν υποδειγματικός.

Οι στόπερ της ΑΕΚ «βγήκαν» στην σέντρα και ο Ελ Αραμπί τους έβγαλε στην… σέντρα, ολοκληρώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο (ντρίπλα στον Μισελέν και πλασέ κάτω από τα πόδια του Στάνκοβιτς) την φάση.

Αυτή την κίνηση περίμενε ο Λαλά και όταν ο Μαροκινός έκανε το ξεπέταγμα, το ζητούμενο ήταν η τέλεια πάσα. Ο Γάλλος μπακ έχει ακούσει… πολλά αλλά η μεταβίβαση στην φάση του πρώτου γκολ του Ελ Αραμπί, θύμισε δεκάρι.

Και όλοι θυμήθηκαν τα σχόλια που «συνόδευαν» τον παίκτη όταν ο Ολυμπιακός έκανε την μεταγραφή τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Λαλά λοιπόν είναι «άλλος» παίκτης σε σχέση με το μισό της περσινής σεζόν και ο Ολυμπιακός βρίσκει πράγματα από τον ακραίο αμυντικό του.

Αυτό φάνηκε και στο ντέρμπι με την Ένωση με την πάσα στον Ελ Αραμπί που θα την… ζήλευε και ο Βαλμπουενά.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Μαρτίνς να έχει στην διάθεσή του έναν σκόρερ με την ποιότητα του Ελ Αραμπί και ο Ολυμπιακός έκανε διάνα πριν από τρία χρόνια προχωρούσε στην απόκτηση του έμπειρου φορ.

Ο Ελ Αραμπί «υπογράφει» στα μεγάλα παιχνίδια και ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Μαροκινό και την επόμενη σεζόν, γνωρίζοντας πως η ικανότητα του διεθνούς στράικερ είναι απίστευτη.

Ο Μαροκινός σέντερ φορ έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, παλεύοντας για κάθε φάση. Δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ένωση, αλλά η γενική εικόνα του 34χρονου επιθετικού.

Και όταν ο Ελ Αραμπί έχει τέτοια κέφια, ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί πάνω του, όπως έχει αποδειχθεί σε τόσα πολλά παιχνίδια από την μέρα που ο Μαροκινός φόρεσε τα ερυθρόλευκα.

Ο Ελ Αραμπί δείχνει σε καλή κατάσταση κι αυτό είναι φυσικά κι ένα μήνυμα για την συνέχεια, ότι έχει δηλαδή κι άλλα γκολ για τα ματς που ακολουθούν.

Και θα’ ναι φυσικά μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να βρει δίχτυα ο Μαροκινός και στο ματς της Πέμπτης απέναντι στη Φενέρ.

Δείχνει στα πάνω του κι αυτό μετράει πολύ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024