Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3 – O Ελ Αραμπί άφησε «άγαλμα» την Ένωση στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3 – O Ελ Αραμπί άφησε «άγαλμα» την Ένωση στο ΟΑΚΑ

«Πάρτι» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ – Οι Ερυθρόλευκοι με δύο γκολ του Ελ Αραμπί και ένα του Αγκιμπού Καμαρά επικράτησαν με 3-2 της ΑΕΚ – Δύο τέρματα ο Αραούχο για την Ενωση.

Τριάρα και στο +6! Ο Ολυμπιακός με δύο τέρματα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και μια γκολάρα από τον Αγκιμπού Καμαρά, επικράτησε με 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική της Superleague και αύξησε στους 6 βαθμούς τη διαφορά από τους Κιτρινόμαυρους.

Οι Ερυθρόλευκοι παίζοντας έξυπνα πήραν με το διπλό στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες της ΑΕΚ να φεύγουν από τον αγωνιστικό χώρο απογοητευμένοι και με κατεβασμένα τα κεφάλια και τους φίλους της Ενωσης να μένουν… αγάλματα στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν δύο γκολ με τον Αραούχο (15’, 79’), αλλά στο τέλος υποκλίθηκαν στους πρωταθλητές, που είδαν τη διαφορά από τους διώκτες τους να… εκτοξεύεται. Με τη νίκη στο ΟΑΚΑ και την ήττα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στο +6 από την ΑΕΚ και στο +7 από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι Πειραιώτες πήραν αυτό που ήθελαν στο ΟΑΚΑ και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί με την Φενερμπαχτσέ στο Φάληρο, για τους ομίλους του Europa League, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τον Βόλο στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ από την άλλη παίζει εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Στάνκοβιτς στο τέρμα. Μισελέν, Μήτογλου, Βράνιες και Μοχαμάντι ήταν στην άμυνα, με τους Σιμόες και Σιμάνσκι στα χαφ. Οι Γκαρσία, Τσούμπερ και Μάνταλος ήταν πίσω από τον Αραούχο. Με 4-2-3-1 ξεκίνησε τον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σισέ, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Μαντί Καμαρά και Εμβιλά ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Ονιεκούρου, Αγκιμπού Καμαρά και Μασούρα πίσω από τον ΕΛ Αραμπί.

Γκολάρα ο Αγκιμπού

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι, με τους Πειραιώτες να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, με την γκολάρα του Αγκιμπού. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, η μπάλα έφτασε στον Αφρικανό μεσοεπιθετικό, αυτός χωρίς να το σκεφτεί έκανε το βολ πλανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Στάνκοβιτς για το 1-0.

Ισοφάρισε ο Αραούχο

Μετά το γκολ η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, με την Ενωση να επιτίθεται κυρίως από τα πλάγια. Στο 12’ ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε εύκολα. Τρία λεπτά αργότερα, η Ενωση κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Αραούχο. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Βατσλίκ έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, ο Αραούχο πετάχτηκε μπροστά από τον Τσέχο τερματοφύλακα και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Στο 18’ ο Ονιεκούρου έστρωσε την μπάλα στον Μαντί Καμαρά, αυτός σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Λαλά. Ο Μασούρας εκτέλεσε με πάσα το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες, ο Γάλλος σούταρε με τη μία, αλλά ο Στάνκοβιτς πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν, κυρίως με κόρνερ και στημένες φάσεις γύρω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, με την άμυνα των Πειραιωτών, ωστόσο, να λειτουργεί σωστά και να απομακρύνει τις προσπάθειες των Κιτρινόμαυρων. Στο 32’ ο Μήτογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

1-2 με Ελ Αραμπί!

Στο 34’ ο Ολυμπιακός με υποδειγματική αντεπίθεση έκανε το 2-1 με τον Ελ Αραμπί. Ο Λαλά έκανε τρομερή μπαλιά στον Μαροκινό επιθετικό, αυτός απέφυγε τον Μισελέν που έπεσε στα πόδια του και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Αλλαγή από τον Γιαννίκη

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Αμραμπάτ να παίρνει τη θέση του Λιβάι Γκαρσία. Τα πρώτα 20 λεπτά στην επανάληψη πέρασαν χωρίς τη μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ματς. Η ΑΕΚ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά χωρίς να καταφέρει να απειλήσει.

Ελ Αραμπί και 1-3!

Στο 68’ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να παίρνει τη θέση του Ονιεκούρου και δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 3-1 με τον Ελ Αραμπί.  Ο Μαροκινός έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος γύρισμα του Μοχαμάντι, βγήκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς και με ιδανικό τελείωμα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.

Δοκάρι ο Μαντί Καμαρά

Στο 72’ μάλιστα οι Πειραιώτες έφτασαν μια… ανάσα από το 4-1. Ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον Μαντί Καμαρά, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης ο Ελ Αραμπί έδωσε και πάλι στον Αφρικανό, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Δύο λεπτά μετά τις ευκαιρίες του Καμαρά, ο Γιαννίκης έκανε τρεις αλλαγές, με τους Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί και Γέφτιτς να παίρνουν τις θέσεις των Τσούμπερ, Μοχαμάντι και Σιμάνσκι.

Μείωσε η ΑΕΚ

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, με την ΑΕΚ, ωστόσο, στο 79’ να μειώνει σε 3-2, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Γέφτιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αραούχο με εντυπωσιακό σουτ στο δεύτερο δοκάρι έβαλε ξανά στο… κόλπο την Ενωση.

Μετά το γκολ η ΑΕΚ βγήκε μαζικά στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, στο 82’ να φτάνει κοντά στο 4-1. Ο Αγκιμπού έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας σούταρε με τη μία στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Στάνκοβιτς.

Στο 84’ ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τους Τικίνιο και Ρόνι Λόπες αντί των Ελ Αραμπί και Μασούρα, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού νικήτρια με 3-2.

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Βράνιες, Μήτογλου, Μισελέν, Μοχαμάντι (74’ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (74’ Γέβτιτς), Σιμόες (86’ Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Γκαρσία (46’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (74’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (86’ Μπα), Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (85’ Λόπες), Ελ Αραμπί (85’ Τικίνιο).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024