Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο σημερινός εορταστμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων περιελάμβανε σειρά από επίσημες εκδηλώσεις, καθώς εκτός της πανηγυρικής δοξολογίας στον ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου έγινε φωταγώγηση του κεντρικού κτιρίου του Στρατοπέδου «Παπάγου» ενώ η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Πανηγυρική δοξολογία τελέσθηκε σήμερα στον ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη δοξολογία παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Με μεγάλη τιμή παρευρέθηκα σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη» έγραψε στα social media ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στη δοξολογία παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο περιφερειάρχης Αττικής, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων, πρώην Αρχηγοί και Υπαρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ακόλουθοι ξένων πρεσβειών.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός εορταστμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων περιελάμβανε σειρά από επίσημες εκδηλώσεις, καθώς εκτός της πανηγυρικής δοξολογίας στον ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου έγινε φωταγώγηση του κεντρικού κτιρίου του Στρατοπέδου «Παπάγου» ενώ η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ακούραστους φρουρούς της εθνιικής ασφάλειας χαρακτήρισε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο πρωθυπουργός στο δικό του μήνυμα.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων – Ακούραστοι φρουροί της εθνικής ασφάλειας

Διαβάστε επίσης: Σακελλαροπούλου για ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων – Η ευγνωμοσύνη μας είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ημέρα εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, παρέστη, σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:

«Οι Έλληνες καθιερώσαμε ως ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Συνδέουμε έτσι για ακόμα μια φορά, την Πίστη με την Πατρίδα. Τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις που στο διάβα της ιστορίας προσέφεραν τα πάντα αλλά και για την προσφορά τους εν καιρώ ειρήνης. Διαδηλώνουμε την περηφάνια μας για την τόλμη, την αξιοσύνη, τη λεβεντιά, την αποφασιστικότητά τους απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τα δίκαια και τα δικαιώματά μας. Και δεσμευόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για την περαιτέρω ενίσχυσή τους. Ξεκινήσαμε ήδη, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη».

«Χρόνια πολλά στις ένοπλες δυνάμεις, που αποτελούν εγγύηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Πατρίδας μας!» το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024