Τι απαντά ο κ. Γερουλάνος στο ερώτημα για το αν θα μετονομαστεί το ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ και πως τοποθετείται στο ερώτημα των συνεργασιών με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ

«Έμεινα στο ΠΑΣΟΚ από την ώρα που μπήκα και επέμεινα στα σύμβολα όταν όλοι υπέγραψαν να σβήσουν. Τότε είπα: «ό,τι θάβεται εδώ μέσα, θα αναστηθεί εκεί έξω, στην κοινωνία». Αυτό έγινε. Διότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου που πίστεψε ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να μεγαλουργήσει, και αυτή η παρακαταθήκη έχει ακουμπήσει τους Έλληνες βαθιά» αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Ριζοσπαστική αλλαγή του πολιτικού συστήματος

Προσθέτει ότι «η αλλαγή ονόματος γίνεται ως επιστέγασμα μιας διαδικασίας που απαιτεί νέο πρόγραμμα, νέο καταστατικό και νέα στελέχη, όχι για να βάλουμε προβλήματα κάτω από το χαλί. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην πολιτική για να προτείνουμε λύσεις στις αγωνίες των πολιτών για το αύριο. Είμαστε στην πλευρά των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών. Αυτός πρέπει να είναι ο κοινός μας παρονομαστής και έτσι θα πορευτούμε στην επόμενη μέρα».

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί να τον προτιμήσει ένας ψηφοφόρος και τι θα αλλάξει αν οι εκλογές τον αναδείξουν νικητή, είπε «διότι έχω ένα σχέδιο για τον χώρο και τη χώρα και μπορώ να το υποστηρίξω.  Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα παράξει κοινωνικό, πολιτισμικό και οικονομικό πλούτο όταν απελευθερώσουμε τις δημιουργικές της δυνάμεις. Όταν περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες έχουν πρόσβαση στην εξουσία. Για αυτό πιστεύω σε μια ριζοσπαστική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, και στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας σε θεσμούς όπως οι ΟΤΑ, τα επιμελητήρια, οι συνεταιρισμοί και τα πανεπιστήμια».

Διαβάστε επίσης: Λοβέρδος – Αν εκλεγώ θα αλλάξουν οι θέσεις του κόμματος για την ασφάλεια του πολίτη και τη μετανάστευση

«Μόνο μια ριζική διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας μπορεί να φέρει στο προσκήνια νέες δυνάμεις, να διανείμει τον πλούτο δίκαια και οδηγήσει στην πρόοδο. Αν συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ίδιο παρωχημένο μοντέλο παραγωγής, θα οδηγηθούμε ξανά στην χρεοκοπία. Την οποία όμως, θα πληρώσουν μόνο τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, αφού οι πλούσιοι προστατεύουν το κεφάλαιο τους αλλού» τονίζει.

Με ποιο κόμμα να συνεργαστούμε για την αποσυγκέντρωση της εξουσίας;

Αναφορικά με την συνεργασία με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, απάντησε με το ρητορικό ερώτημα «με ποιο κόμμα να συνεργαστούμε για την αποσυγκέντρωση της εξουσίας;»

Όπως εξήγησε ο κ. Γερουλάνος, καταλήγοντας στη συνέντευξή του, «όλα τα προβλήματα της χώρας πηγάζουν από ένα σύστημα που έχει σπάσει, όμως τα μεγάλα κόμματα το υπηρετούν ακόμη πιστά. Η μεν Νέα Δημοκρατία, με το δήθεν «επιτελικό» κράτος, που υπεσυγκεντρώνει όλες τις εξουσίες, ο δε ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να καπελώσει όλους τους θεσμούς που εγώ θέλω να απελευθερώσουμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε, πατώντας στα δικά μας πόδια».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr