Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Τοπαλούδης - «Όταν δώσαμε αυτό το ρούχο ήταν σαν να 'διώχναμε' ένα κομμάτι μέσα από τη ψυχή μας»

Γιάννης Τοπαλούδης – «Όταν δώσαμε αυτό το ρούχο ήταν σαν να ‘διώχναμε’ ένα κομμάτι μέσα από τη ψυχή μας»

Στην Αθήνα η έκθεση με ρούχα γυναικών που έχουν δολοφονηθεί - Ανάμεσα σε αυτά και ένα ρούχο της Ελένης Τοπαλούδη

Ένα ρούχο της Ελένης Τοπαλούδη, η δολοφονία της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2018, περιλαμβάνεται στην έκθεση «She’s Gone», η οποία συνδιοργανώνεται από την πρεσβεία του Ισραήλ και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και τελεί υπό την Αιγίδα της A.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου..

Πρόκειται για μία έκθεση που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, από πόλη σε πόλη και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στο παγκόσμιο φαινόμενο της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών που διαπράττονται από συζύγους, συντρόφους και άλλα μέλη της οικογένειας.

Στην έκθεση ο θεατής θα βλέπει τα ρούχα με μία ετικέτα που θα αναγράφει το όνομα του θύματος, την ημερομηνία, τον τρόπο και το όργανο δολοφονίας, την ποινή του δικαστηρίου και τον ένοχο, εφόσον έχει βρεθεί.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη έδωσαν στην έκθεση ένα ρούχο το οποίο διάλεξαν προσεκτικά.

«Όταν δώσαμε αυτό το ρούχο ήταν σαν να ‘διώχναμε’ ένα κομμάτι μέσα από τη ψυχή μας»

Ο πατέρας της, ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης, μίλησε για την έκθεση «She’s Gone» και για την ιστορία πίσω από το ρούχο που έστειλε για την έκθεση.

«Θα πρέπει ο καθένας μας, επειδή σηκώνει το δικό του σταυρό, να έχει υγεία και δύναμη. Να ευχηθώ σε αυτούς τους ανθρώπους καλή δύναμη. Ως προς την έκθεση, πριν από 15 με 20 ημέρες μας ενόχλησε η κ. Συρεγγέλα και μας έφερε σε επαφή με το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Να τονίσω ότι όλοι μας πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη αξία, τη γυναίκα μάνα, τη γυναίκα αδερφή, τη γυναίκα σύζυγο και θεωρώ αδιανόητο να βιαιοπραγούν και να δολοφονούν τις γυναίκες», είπε ο κ. Τοπαλούδης, μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή «αμογέλα και πάλι».

«Βλέπω το ρούχο και συγκινούμαι ξανά. Ήμασταν θετικοί να στείλουμε ρούχα του παιδιού μας, αλλά μας ήταν τόσο δύσκολο να το βάλουμε αυτό το ρούχο στο δέμα και να το στείλουμε, γιατί ήταν σαν να διώχναμε μέσα από τη ψυχή μας ένα κομμάτι του εαυτού μας. Η Ελένη μας ζωντανεύει μέσα από κάθε αντικείμενο. Αυτή ήταν η δυσκολία μας. Ο σκοπός της έκθεσης αυτής για μας είναι ιερός. Πιστεύω ότι ο θεατής θα συγκινηθεί και θα ταχθεί αλληλέγγυος στον αγώνα για να προστατεύσουμε τις γυναίκες, τα παιδιά τους συνανθρώπους μας».

Το μήνυμα του πατέρα τηςΕλένης

«Αυτά τα ρούχα δεν είναι άψυχα, έχουν φωνή»

«Αγάπη σημαίνει πόνος, αγάπη σημαίνει συμμετέχω σε ότι περνάει το παιδί μου. Αγάπη είναι η συμπαράσταση», ήταν το μήνυμα του κ. Γιάννη Τοπαλούδη.

«Η Ελένη ήθελε να ταξιδέψει, αλλά δεν δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ταξίδια, γιατί κάποια τέρατα την έστειλαν σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ας ταξιδέψει η ψυχή της σε όλο τον κόσμο. Τα ρούχα αυτά είναι και της Ελένης, και της Καρολάιν, της Ζωής, της Δώρας, της Γαρυφαλλιάς και όλων των άλλων κοριτσιών».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024