Η τοπική κυβέρνηση του Γιβραλτάρ, το οποίο ανήκει στη Βρετανία, αποφάσισε να κάνει πιο αυστηρά τα μέτρα για την επιτήρηση της πανδημίας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρούνται στη περιοχή

Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η φημολογία πως το Γιβραλτάρ, η «πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου» πάει σε «ήπιο lockdown», μετά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στο Γιβραλτάρ, απέχουν πολύ από lockdown, ακόμα και από «άτυπο».

Συγκεκριμένα, η τοπική κυβέρνηση του Γιβραλτάρ, το οποίο ανήκει στη Βρετανία, αποφάσισε να κάνει πιο αυστηρά τα μέτρα για την επιτήρηση της πανδημίας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρούνται στη περιοχή.

Έτσι, την περασμένη Παρασκευή οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες για να περιορίσουν τις κοινωνικές συναναστροφές, όσο γίνεται περισσότερο.

Τι συμβαίνει με το Γιβραλτάρ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα standard.co.uk, η κυβέρνηση του κρατιδίου ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι θα πρέπει να «κρίνουν μόνοι τους» σχετικά με το αν θα πραγματοποιήσουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και «συμβουλεύει σθεναρά να μην το κάνουν», με έμφαση στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Το Γιβραλτάρ καταγράφει αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, έχοντας 66 κατά μέσο όρο ανά ημέρα.

«Δεδομένης της εκθετικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, η κυβέρνηση σκοπεύει να ακυρώσει μια σειρά από δικές της εκδηλώσεις, όπως τα επίσημα χριστουγεννιάτικα event, δεξιώσεις και λοιπές συγκεντρώσεις» ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, εξηγεί πως «οι πολίτες καλούνται να λειτουργήσουν με δική τους κρίση πλέον, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συμβουλές που δίνονται».

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα πως οι επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις αναβάλλονται για μεταγενέστερες ημερομηνίες, όταν και θα εκτονωθεί η κρίση του τέταρτου κύματος που πλήττει όλη την Ευρώπη.

Οι επίσημες οδηγίες συμβουλεύουν τους κατοίκους να συναντιούνται σε εξωτερικούς χώρους, όσο είναι αυτό εφικτό, ή σε εσωτερικούς έχοντας τα παράθυρα ανοιχτά, να φορούν μάσκες όπου κρίνεται απαραίτητο και να διατηρούν αποστάσεις κατά τις συναντήσεις τους.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για όλα τα καταστήματα λιανικής και τα σουπερμάρκετ, στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα ιατρικά κέντρα, σε οποιαδήποτε εκδήλωση γίνεται σε εσωτερικό χώρο και στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr