Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιβραλτάρ - Γιατί η «πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου» ακυρώνει εκδηλώσεις

Γιβραλτάρ – Γιατί η «πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου» ακυρώνει εκδηλώσεις

Η τοπική κυβέρνηση του Γιβραλτάρ, το οποίο ανήκει στη Βρετανία, αποφάσισε να κάνει πιο αυστηρά τα μέτρα για την επιτήρηση της πανδημίας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρούνται στη περιοχή

Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η φημολογία πως το Γιβραλτάρ, η «πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου» πάει σε «ήπιο lockdown», μετά την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στο Γιβραλτάρ, απέχουν πολύ από lockdown, ακόμα και από «άτυπο».

Συγκεκριμένα, η τοπική κυβέρνηση του Γιβραλτάρ, το οποίο ανήκει στη Βρετανία, αποφάσισε να κάνει πιο αυστηρά τα μέτρα για την επιτήρηση της πανδημίας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρούνται στη περιοχή.

Έτσι, την περασμένη Παρασκευή οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες για να περιορίσουν τις κοινωνικές συναναστροφές, όσο γίνεται περισσότερο.

Τι συμβαίνει με το Γιβραλτάρ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα standard.co.uk, η κυβέρνηση του κρατιδίου ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι θα πρέπει να «κρίνουν μόνοι τους» σχετικά με το αν θα πραγματοποιήσουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και «συμβουλεύει σθεναρά να μην το κάνουν», με έμφαση στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Το Γιβραλτάρ καταγράφει αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, έχοντας 66 κατά μέσο όρο ανά ημέρα.

«Δεδομένης της εκθετικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, η κυβέρνηση σκοπεύει να ακυρώσει μια σειρά από δικές της εκδηλώσεις, όπως τα επίσημα χριστουγεννιάτικα event, δεξιώσεις και λοιπές συγκεντρώσεις» ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, εξηγεί πως «οι πολίτες καλούνται να λειτουργήσουν με δική τους κρίση πλέον, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συμβουλές που δίνονται».

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα πως οι επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις αναβάλλονται για μεταγενέστερες ημερομηνίες, όταν και θα εκτονωθεί η κρίση του τέταρτου κύματος που πλήττει όλη την Ευρώπη.

Οι επίσημες οδηγίες συμβουλεύουν τους κατοίκους να συναντιούνται σε εξωτερικούς χώρους, όσο είναι αυτό εφικτό, ή σε εσωτερικούς έχοντας τα παράθυρα ανοιχτά, να φορούν μάσκες όπου κρίνεται απαραίτητο και να διατηρούν αποστάσεις κατά τις συναντήσεις τους.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για όλα τα καταστήματα λιανικής και τα σουπερμάρκετ, στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα ιατρικά κέντρα, σε οποιαδήποτε εκδήλωση γίνεται σε εσωτερικό χώρο και στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024