Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Ευθυμίου, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προχωρούν σε συγκεκριμένες ενέργειες από τη στιγμή της δήλωσης εξαφάνισης ενός προσώπου, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση εντοπισμού πτώματος αγνώστων στοιχείων

Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Άννα Ευθυμίου, υπογράμμισε τα βήματα που ακολουθούν οι Αρχές όταν εντοπίζεται ένα πτώμα αγνώστων στοιχείων, αλλά και τις αλλαγές στη διαδικασία που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Ευθυμίου, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προχωρούν σε συγκεκριμένες ενέργειες από τη στιγμή της δήλωσης εξαφάνισης ενός προσώπου, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση εντοπισμού πτώματος αγνώστων στοιχείων.

Μάλιστα, σημείωσε ότι και στις δύο περιπτώσεις ενημερώνεται η Διεύθυνση Αναζητήσεων της ΕΛ.ΑΣ. που καλείται να ερευνήσει αν ταυτοποιούνται κάποιες αναφορές με συγκεκριμένα ευρήματα. «Είναι γεγονός ότι έχουμε εντοπίσει κάποιες δυσχέρειες στην όλη διαδικασία» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζοντας ότι έχει εκδοθεί διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας που προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία εντός 24 ωρών από τη αστυνομική διεύθυνση που έχει αναλάβει την υπόθεση.

«Είναι μια απόφαση που σκοπό έχει να επισπεύσει τις διαδικασίες, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να εντείνουμε την αγωνία των συγγενών αγνούμενων προσώπων» πρόσθεσε η κυρία Ευθυμίου, συμπληρώνοντας πως το επόμενο διάστημα αναμένεται ψηφιακή εφαρμογή που θα προχωρά στην αυτόματη συγκριτική αναζήτηση των ατόμων.

Γιαννόπουλος: Υπάρχει έλλειψη συντονισμού των Αρχών

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε τα εξής: «Για την εξαφάνιση του Διονύση Καλογερόπουλου είχε σημάνει “Missing Alert”. Από την πρώτη στιγμή απευθυνθήκαμε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) για το αν βρίσκεται σορός αγνώστων στοιχείων με τα χαρακτηριστικά του ή αν υπάρχει νοσηλεία σε κάποιο νοσοκομείο. Το ίδιο κάνουμε σε κάθε περίπτωση αγνοούμενου».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική, άρα δεν υπήρξε η σωστή ενημέρωση. Διαπιστώνεται για ακόμη μία φορά η έλλειψη συντονισμού των Αρχών, αφού για δυο ημέρες προβαλλόταν σε όλα τα ΜΜΕ το «Missing Alert».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr