Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Επέμβαση «ρουτίνας» για τον Μπάιντεν, προσωρινά πρόεδρος η Χάρις

ΗΠΑ – Επέμβαση «ρουτίνας» για τον Μπάιντεν, προσωρινά πρόεδρος η Χάρις

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο για μια σύντομη περίοδο, ενώ θα βρίσκεται υπό αναισθησία

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα υποβληθεί σήμερα σε κολoνοσκόπηση «ρουτίνας», μια εξέταση με γενική αναισθησία, και θα μεταβιβάσει προσωρινά τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρό του, Κάμαλα Χάρις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας του προέδρου, που κλείνει τα 79 το Σάββατο, θα δημοσιοποιηθούν το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ), διευκρίνισε η αμερικανική κυβέρνηση.

«Ο πρόεδρος θα υποβληθεί σε κολονοσκόπηση ρουτίνας» στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

«Όπως είχε γίνει και όταν ο πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους υποβλήθηκε στην ίδια επέμβαση το 2002 και το 2007, και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο για μια σύντομη περίοδο, ενώ θα βρίσκεται υπό αναισθησία», προσέθεσε.

Έτσι, η Κάμαλα Χάρις, που είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα και με καταγωγή από τη Νότια Ασία που έγινε αντιπρόεδρος, θα γράψει ιστορία στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα υπηρετήσει ως εν ενεργεία πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν, που δεν καπνίζει ούτε πίνει, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 και έλαβε την τρίτη δόση στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος έκανε την τελευταία του, πλήρη ιατρική εξέταση τον Δεκέμβριο του 2019, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν «υγιής, σφριγηλός» και «κατάλληλος να εκτελεί επιτυχώς τα καθήκοντα της Προεδρίας», σύμφωνα με έκθεση γιατρού εκείνη την εποχή.

Είναι ο πιο γηραιός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και γνωστοποίησε δημόσια ότι σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία το 2024, αλλά η ηλικία του τροφοδοτεί υποθέσεις ότι θα μπορούσε να εγκαταλείψει τα σχέδια αυτά.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024