Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας - Να φέρετε στη Βουλή τη σύμβαση σκάνδαλο για το Κέντρο Αεροπορίας Καλαμάτας

Τσίπρας – Να φέρετε στη Βουλή τη σύμβαση σκάνδαλο για το Κέντρο Αεροπορίας Καλαμάτας

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για πρωτοφανή και σκανδαλώδη ζημιά του ελληνικού δημοσίου από την αύξηση του κόστους σημείωσε ότι δεν υπάρχει πλέον παραγραφή και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο διευθύνων σύμβουλος του Μαξίμου ΑΕ κλείνει Συμφωνίες που ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο. Τον προειδοποιώ. Σύντομα όλα θα ελεγχθούν».

Με σκληρές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη στη Βουλή και ζήτησε να έρθει η σύμβαση για το Κέντρο εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα.

Σύντομα όλα θα ελεγχθούν

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για πρωτοφανή και σκανδαλώδη ζημιά του ελληνικού δημοσίου από την αύξηση του κόστους σημείωσε ότι δεν υπάρχει πλέον παραγραφή και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο διευθύνων σύμβουλος του Μαξίμου ΑΕ κλείνει Συμφωνίες που ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο. Τον προειδοποιώ. Σύντομα όλα θα ελεγχθούν».

Τα βασικά σημεία της παρέμβασης Τσίπρα έχουν ως εξής:

«Γνωρίζω το θέμα καλά, το χειρίστηκα ως Πρωθυπουργός. Γνωρίζω λεπτομέρειες και σας προειδοποιώ: Μην προχωρήσετε σε μία Σύμβαση που ζημιώνει σκανδαλωδώς το Δημόσιο.

»Τα λέω, κ. Παναγιωτόπουλε, για να ακούσει και ο πολιτικός σας προϊστάμενος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Μαξίμου ΑΕ, όπως είχε πει και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

»Ο οποίος απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί όσα κρίσιμα αφορούν τους πολίτες, την υγειονομική κρίση, την ακρίβεια, τις πυρκαγιές, αλλά έχει ιδιαίτερη έφεση να κλείνει Συμφωνίες που ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο και ιδίως σε ζητήματα που, κατά την άποψή μας, είναι πολύ ευαίσθητα.

Μην κρυφτείτε και μην υπογράψετε

»Μη διανοηθείτε να μη φέρετε τη Σύμβαση στη Βουλή. Μην κρυφτείτε πίσω από το γενικότερο πλαίσιο μίας αμυντικής συμφωνίας. Μην υπογράψετε αυτή τη Σύμβαση έχοντας στο μυαλό σας ότι θα κρυφτούν οι ευθύνες πίσω από κάποιο ΚΥΣΕΑ.

»Γιατί, την επόμενη φορά που θα συζητηθεί το ζήτημα αυτό στη Βουλή, δεν θα έρθει ως επίκαιρη επερώτηση, αλλά ως θέμα διερεύνησης ευθυνών όπως ορίζει το Σύνταγμα σε περιπτώσεις απιστίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

»Και μην ξεχνάτε: Έχουμε αλλάξει το Σύνταγμα και δεν υπάρχει παραγραφή. Σας ζητώ λοιπόν να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν ανάγκη ουσιαστικής υποστήριξης, αλλά και τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να αξιοποιούνται ως και το τελευταίο ευρώ.

»Αυτή η υπέρογκη, πρωτοφανής ζημιά του ελληνικού δημοσίου από την αύξηση του κόστους δεν είναι κάτι που εμείς -ως αξιωματική αντιπολίτευση και αυριανή κυβέρνηση του τόπου- θα το αφήσουμε έτσι. Διότι και τις Ένοπλες Δυνάμεις τις πονάμε, και τους φορολογούμενους».

Διαβάστε επίσης – Τσίπρας για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Μόλις προχθές μας είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία – Σήμερα ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους»

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024