Βασικές αρχές του Κράτους δικαίου καθώς και ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη επιβάλλουν την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να γίνει προσαρμογή των συντάξεων.

Η αναπροσαρμογή των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών σε συνάρτηση με πρόσφατη απόφαση του Μισθοδικείου αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης που είχε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης με τον υφυπουργό Κοινωνική Ασφάλισης Παναγιώτη Τσακλόγλου.

Η ανακοίνωση

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο ειδικός επιστήμονας , δικηγόρος Δημήτρης Μπουρλος. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, «θέσαμε υπόψη την πρόσφατη απόφαση 255/5-δικη10-2021 του Μισθοδικείου η οποία έκρινε ότι «η επισήμανση δεν έχει την έννοια ότι σύνταξη δικαστικού λειτουργού ίση με το 60% των αποδοχών των εν ενεργεία ευρίσκεται στην συνταγματικώς επιβαλλόμενη σχέση αναλογίας με τις ενεργεία αποδοχές…». .

Υποχρέωση συμμόρφωσης

Τονίσαμε ότι η Κυβέρνηση έχει πλέον υποχρέωση συμμόρφωσης στην παραπάνω αμετάκλητη δικαστική απόφαση που ορίζει πως ακόμα και το ποσοστό 60% της παραπάνω αναλογίας δεν ανταποκρίνεται στις συνταγματικές επιταγές, πολύ περισσότερο που η υφιστάμενη αναλογία υπολείπεται ακόμα και του 50%.

Ελλειψη δημοσιονομικού χώρου

Βασικές αρχές του Κράτους δικαίου καθώς και ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη επιβάλλουν την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να γίνει προσαρμογή των συντάξεων. Ο κ. Υφυπουργός επικαλέστηκε έλλειψη δημοσιονομικού χώρου, ότι δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής της απόφασης και ότι αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα προβεί σε εκκαθάριση των απαιτήσεων επί της συγκεκριμένης υπόθεσης. Η Ένωσή μας θα καθορίσει την στάση της το επόμενο διάστημα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr