
Νέα Σμύρνη-Ο Δήμος στηρίζει άπορους μαθητές
150 μαθητές στη Νέα Σμύρνη γυρίζουν σπίτι από το σχολείο με γεμάτο το στομάχι τους. Φροντίζει για αυτό ο Δήμος. Ευτυχώς
Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με την απόφαση 313 της Οικονομικής Επιτροπής, συνεχίζει το πρόγραμμα της ημερήσιας σίτισης άπορων μαθητών στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της πόλης.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησαν το 2010 οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου και συνεχίζεται κάθε χρόνο για περίπου 150 μαθητές ημερησίως. Απλώνεται έτσι ένα »δίχτυ» προστασίας και αλληλεγγύης σε κάθε Νεοσμυρνιά οικογένεια που το έχει ανάγκη.
«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην άμεση αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων στην πόλη μας. Βάζουμε την παιδεία και τους μαθητές ως βασική προτεραιότητα. Ο μόνος Δήμος στην Αττική που υποστηρίζει το πρόγραμμα αυτό με ιδίους πόρους είναι ο Δήμος μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά από την Δημοτική Αρχή.
Διαπιστώνουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει χρηστή διαχείριση των οικονομικών ενός Δήμου. Με διαθέσιμα χρήματα στα ταμεία, υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης ευάλωτων νοικοκυριών.
Αδιάφορο λοιπόν αν μου φτιάξεις την λακκούβα ή μου αλλάξεις την λάμπα. Ακόμη και τα σκουπίδια ας αργήσεις να τα πάρεις. Αρκεί να μην αφήνεις κανένα παιδί στο Δήμο να πεινάει. Ας φωνάζω όσο θέλω είτε έχω δίκιο είτε άδικο για προβλήματα που υπάρχουν. Ότι και να φτιάχνεις κάτι άλλο θα χαλάει. Έτσι είναι. Ξέρω πως δεν μπορείς να βρίσκεσαι παντού. Είναι στη δεύτερη φύση μου όμως τα παράπονα. Όσο όμως δεν αφήνεις κανένα παιδί πεινασμένο, καμία οικογένεια αβοήθητη, είσαι ο άνθρωπος μου.
- «Χαμένοι» στο Διαδίκτυο: Επτά ώρες online, 44 χρόνια σε οθόνες – Η νέα πραγματικότητα της ψηφιακής ζωής
- Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 4-0: Ο Χάαλαντ σκόρπισε τους «ρεντς» και οι «πολίτες» πέρασαν στα ημιτελικά του FA Cup
- Ιωάννα Τούνη: Ελεύθερη μετά τη σύλληψη της
- Καθηγήτρια σχολείου συνελήφθη μαζί με 17χρονο μαθητή για ναρκωτικά στην Καλλιθέα
- Σκάνδαλο όπως κλικ: 33 φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικίνδυνη η άποψη περί «κυβέρνησης υποδίκων» – Πρώτα να μιλήσουν οι ελεγχόμενοι, λέει ο Μαρινάκης


