Με μικτά πρόσημα έκλεισε τελικά η Wall Street, με τον Dow Jones να μην καταφέρνει να ακολουθήσει το θετικό κλίμα των άλλων δύο δεικτών, το οποίο υποστηρίχθηκε από τις θετικές επιχειρηματικές εξελίξεις που υπήρξαν, ενώ η επιφυλακτικότητα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid 19 παραμένει στις αγορές.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,17% στις 35.870 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,34% στις 4.704 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 15.993 μονάδες.

Αν και την προτελευταία ημέρα της εβδομάδας οι διακυμάνσεις των δεικτών ήταν περιορισμένες, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq οδεύουν προς ένα θετικό πενθήμερο, σε αντίθεση με τον Dow Jones. Επίσης, οι ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας έχουν επανέλθει, μετά και τα τελευταία μέτρα που έχουν λάβει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Nvidia ενισχύθηκε κατά 8,5%, καθώς έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα τριμηνιαία αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Ενδεικτικών των θετικών στοιχείων είναι ότι κατέγραψε 55% άνοδο στις πωλήσεις των data center και 42% αύξηση στις πωλήσεις gaming.

Αυτή η εικόνα συμπαρέσυρε και τον υπόλοιπο κλάδο των κατασκευαστών chip. Η Advanced Micro Devices κέρδισε 2%, ενώ η Qualcomm και η Micron Technology έκλεισαν θετικά.

Από την άλλη, η Cisco Systems έχασε 8% εξαιτίας του πιο αδύναμου guidance που ανακοίνωσε, με την Kraft Heinz να χάνει πάνω από 3% καθώς ανακοίνωσε και δευτερεύουσα προσφορά κοινών μετοχών για την κεφαλαιακή ενισχυση της.

Στα μάκρο της ημέρας, ελαφρά πάνω από το αναμενόμενο κινήθηκαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αν και συνολικά η εικόνα παραπέμπει σε συνεχή και αργή ανάρρωση της αγοράς εργασίας από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 268.000, σημειώνοντας μεν μικρή πτώση κατά 1.000 σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, αλλά ανεβαίνοντας σε σχέση με τα αναμενόμενα επίπεδα, καθώς οι αναλυτές περίμεναν να κυμανθούν στις 260.000.