
ΚΚΕ – «Η κατάργηση της υποχρέωσης δήλωσης των ωρών υπερεργασίας, σινιάλο της κυβέρνησης στους μεγαλοεργοδότες»
Όπως υποστηρίζει ο Περισσός «επιβεβαιώνεται ότι ο νόμος του κεφαλαίου προπορεύεται των αντεργατικών νόμων και οι κυβερνήσεις φροντίζουν να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του, ακυρώνοντας ακόμη και τους τυπικούς ελέγχους που προβλέπονται»
«Η κατάργηση της υποχρέωσης να δηλώνονται οι ώρες υπερεργασίας που απασχολούνται οι εργαζόμενοι είναι το σινιάλο που δίνει η κυβέρνηση στους μεγαλοεργοδότες για να προχωρήσουν σε πιο άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, όπως επιτρέπει το αντεργατικό οπλοστάσιο, που έχει ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια και πρόσφατα με τον νόμο – έκτρωμα για τα εργασιακά», τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.
Όπως υποστηρίζει ο Περισσός «επιβεβαιώνεται ότι ο νόμος του κεφαλαίου προπορεύεται των αντεργατικών νόμων και οι κυβερνήσεις φροντίζουν να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του, ακυρώνοντας ακόμη και τους τυπικούς ελέγχους που προβλέπονται».
«Οι εργαζόμενοι πρέπει οργανωμένα, μαζικά να παλέψουν για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και να διεκδικήσουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, με σταθερό ωράριο και χωρίς απλήρωτες υπερωρίες», καταλήγει το ΚΚΕ.
- Πέρα από τη ζυγαριά: Πώς θα βρείτε το ιδανικό βάρος του κατοικίδιού σας χωρίς μετρήσεις
- Ποιοτική άσκηση για τον σκύλο: Γιατί τα λεπτά της βόλτας δεν λένε όλη την αλήθεια
- Πάτρα: Σοκ από το τραγικό τροχαίο με θύματα πατέρα και γιο – Δεν έδωσε στοιχεία η κάμερα από το κράνος του 52χρονου
- Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου: Γιατί δεν επέτρεψαν τις επαναλήψεις στις «3 Χάριτες» και «Δις Εξαμαρτείν»
- Μεξικό: Στην αποστολή του Μεξικό για το Μουντιάλ 2026 οι Πινέδα και Σάντσες (vid)
- Προς νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών – Ποιους αφορά


