Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Taycan GTS και GTS Sport Turismo: Στην σπορ διάσταση της ηλεκτροκίνησης

Porsche Taycan GTS και GTS Sport Turismo: Στην σπορ διάσταση της ηλεκτροκίνησης

H γερμανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα της Taycan με μια νέα, σπορ έκδοση η οποία υιοθετεί τα διακριτικά GTS και θα είναι διαθέσιμη στην τετράθυρη και στην πρακτικότερη παραλλαγή του μοντέλου η οποία στην προκειμένη περίπτωση ονομάζεται Sport Turismo

H Porsche αποκάλυψε από την έκθεση του Los Angeles μια νέα έκδοση της Taycan η οποία φιλοδοξεί να προσφέρει μια πιο σπορ και συμμετοχική εμπειρία στον οδηγό της.

Η έκδοση GTS, όπως ονομάζεται θα διατεθεί στην τετράθυρη εκδοχή αμαξώματος του μοντέλου αλλά και σε μια πρακτικότερη η οποία ονομάζεται Sport Turismo.

Σε αντιδιαστολή με την ήδη γνωστή πιο περιπετειώδους χαρακτήρα, έκδοση Cross Turismo, η νέα Sport Turismo GTS προσφέρει αντίστοιχη πρακτικότητα (έως 1.200 λίτρα) χωρίς όμως να διαθέτει μια αναλόγως αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των νέων εκδόσεων, τόσο η τετράθυρη όσο και η Sport Turismo προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 598 ίππων και 850 Nm ροπής στη λειτουργία overboost ενώ διαθέτουν σύστημα launch control το οποίο συμβάλλει και αυτό στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και για τις δύο εκδόσεις. Η μέγιστη ταχύτητά τους διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα.

Οι GTS διαθέτουν, όπως είναι αναμενόμενο, εξαρχής τις βελτιώσεις που εφάρμοσε η Porsche στις ήδη γνωστές εκδόσεις της Taycan με στόχο την καλύτερη διαχείριση της ενέργειας , στοιχείο που στην περίπτωση των νέων εκδόσεων, εξασφαλίζει αυτονομία έως και 504 χλμ. Η μπαταρία απόδοσης 93,4 kWh διαθέτει κύκλωμα που της επιτρέπει την επαναφόρτιση σε φορτιστή συνεχούς ρεύματος 270 kW κάτι που συνεπάγεται ότι χρειάζονται μόλις πέντε λεπτά για να αναπληρωθεί η ενέργεια που ισοδυναμεί σε 100 χλμ. διαδρομής.

Στον εξοπλισμό των GTS ανήκει επίσης το Porsche Adaptive Suspension Management που συνοδεύει την ενεργή αερανάρτηση η οποία αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού. Στις προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνεται και σύστημα τετραδιεύθυνσης το οποίο, όπως τονίζεται, στην περίπτωση των GTS έχει διαφορετική ρύθμιση η οποία ευνοεί την σπορ οδήγηση.

Εξωτερικά, οι νέες εκδόσεις ξεχωρίζουν από ορισμένες πιο σκούρες λεπτομέρειες που παρεπιδημούν στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό που επενδύεται με τις σπορ ύφους Race-Rex υφάνσεις. Επίσης, η Porsche έχει φροντίσει να παραλλάξει και τον ηλεκτρικό ήχο των GTS ο οποίος αποκτά και αυτός μια πιο σπορ χροιά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024