Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπόρις Τζόνσον – Καταγγελίες εις βάρος του πατέρα του για σεξουαλική παρενόχληση

Μπόρις Τζόνσον – Καταγγελίες εις βάρος του πατέρα του για σεξουαλική παρενόχληση

Πρόκειται για μια βουλεύτρια των Συντηρητικών, του κόμματος του οποίου ηγείται ο γιος του, και για μια δημοσιογράφο του πολιτικού ρεπορτάζ

Ο πατέρας του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και από μία δημοσιογράφο.

Η Κάρολιν Νόουκς, επικεφαλής της επιτροπής γυναικών και ισότητας, δήλωσε ότι ο Στάνλεϊ Τζόνσον της είχε ρίξει σφαλιάρα στα οπίσθια το 2003, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η Έιλμπι Ρι, πολιτική ανταποκρίτρια για το New Statesman, δήλωσε ευγνώμων προς την Νόουκς που τόλμησε να μιλήσει και κατέθεσε τη δική της καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι «με χούφτωσε σε ένα πάρτι στο συνέδριο των Συντηρητικών το 2019».

Ο Τζόνσον από την πλευρά του δήλωσε στο Sky News ότι «δεν θυμάμαι καν την Κάρολιν Νόουκς». Ο υπουργός εσωτερικός, Ντέιμιαν Χιντς δήλωσε την Τρίτη ότι οι ισχυρισμοί θα διερευνηθούν «αν κριθεί ότι αυτή είναι η κατάλληλη διαδικασία».

Η Νόουκς, βουλεύτρια από το Ρόμσεϊ, μιλούσε σε πάνελ με άλλους βουλευτές στο Sky News. Τότε δήλωσε: «ένας άνδρας βουλευτής έβαλε τα χέρια του στα οπίσθιά μου στο Stranger’s Bar [βρίσκεται εντός του βρετανικού κοινοβουλίου]».

«Μπορώ να θυμηθώ έναν πολύ επιφανή άνδρα – κατέβαινε τότε με τους Συντηρητικούς στο Ντέβον – να μου δίνει σφαλιάρα στα οπίσθια και να λέει: “Αχ, Ρόμσεϊ [η περιοχή στην οποία κατέβαινε η Νόουκς] έχεις μια υπέροχη έδρα”».

«Πρέπει να ήμουν περίπου τριάντα, επομένως αρκετά μεγάλη για να διαμαρτυρηθώ… τώρα το θεωρώ καθήκον, απόλυτο καθήκον, να διαμαρτύρεται πάντα μια γυναίκα όταν της συμβαίνει κάτι τέτοιο. Να κάνει θόρυβο, να γίνεται ενοχλητική, η επιθετική γυναίκα στο δωμάτιο. Επειδή αν δεν είμαι πρόθυμη να το κάνω αυτό… φτάνεις σε ένα σημείο που λες “φτάνει πια, δεν θα το ανεχτώ άλλο”».

Μετά τη συνέντευξη, η Ρι έγραψε στο Twitter:

«Ο Στάνλεϊ Τζόνσον χούφτωσε και εμένα σε ένα πάρτι στο συνέδριο των Συντηρητικών το 2019. Είμαι ευγνώμων προς την Κάρολιν Νόουκς που μίλησε δημόσια για κάτι που καμιά μας δεν θα έπρεπε να είχε ανεχτεί, και μάλιστα από τον ίδιο τον πατέρα του πρωθυπουργού».

Ο Τζόνσον, που είναι σήμερα 81 έτους, δεν κατάφερε να εκλεγεί όταν κατέβηκε στις εκλογές το 2005. Δήλωσε στο Sky News: «Δεν θυμάμαι καθόλου την Κάρολιν Νόουκς – αλλά να τι είπε. Και καμιά απάντηση… Εντάξει πόρνη, καλή τύχη και ευχαριστώ».

Στο πάνελ συμμετείχαν και τρεις ακόμη βουλεύτριες που μίλησαν για τις απόψεις τους σε σχέση με τις αλλαγές που απαιτούνται στη νομοθεσία για να δοθεί τέλος στη βία και στη σεξουαλική παρενόχληση. Οι βουλεύτριες των εργατικών, Τζες Φίλιπς και Ροζένα Άλιν-Καν, όπως επίσης και η Συντηρητική Φέι Τζόουνς, μοιράστηκαν επίσης δικές τους εμπειρίες παρενόχλησης.

Τόσο η Φίλιπς όσο και η Άλιν-Καν μίλησαν για παρενόχληση που υπέστησαν όταν εργάζονταν σε υψηλόβαθμες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Η Φίλιπς, σκιώδης υπουργός για την οικιακή βία, μίλησε για επίθεση που είχε δεχτεί από το τότε αφεντικό της σε κάποιο πάρτι.

Η Τζόουνς, που εξελέγη το 2019, μίλησε για έναν επιδειξία που ξεγυμνώθηκε μπροστά της όταν ήταν 17 ετών.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024