Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Σαρηγιάννης: «Στις αρχές Δεκεμβρίου η κορύφωση του κύματος»

Κοροναϊός – Σαρηγιάννης: «Στις αρχές Δεκεμβρίου η κορύφωση του κύματος»

Σύμφωνα με τον καθηγητή αναμένεται εκ νέου αύξηση στα κρούσματα «έως τις 7.300 στις 3-4 Δεκεμβρίου»

Σε συναγερμό βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι αρχές, μετά την αύξηση που παρουσιάζεται στα κρούσματα του κοροναϊού. Και ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση του νέου αυτού κύματος που διανύουμε.

Βρισκόμαστε σε φάση μείωσης της αυξητικής ταχύτητας εμφάνισης νέων κρουσμάτων κορονοϊού, είπε  ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Άνοδος των κρουσμάτων

Προέβλεψε μία πρόσκαιρη επιβράδυνση για λίγες ημέρες και εκ νέου επιτάχυνση στη συνέχεια, προσδιορίζοντας την κορύφωση του “κύματος” στις 3-4 Δεκεμβρίου, με περίπου 7.300 κρούσματα ημερησίως.

Ερωτηθείς σχετικά με την επάρκεια των μέτρων προκειμένου να φθάσουμε στο τέλος, είπε πως εξαρτάται πώς θέλουμε να φθάσουμε εκεί. Εξήγησε πως για να γίνει γρήγορα, χρειάζονται πολύ δραστικά μέτρα. Αντίθετα, αν επιλέξεις έναν πιο ήπιο τρόπο, που θα αφήνει την κοινωνία και την οικονομία να λειτουργεί με κανονικότητα, «αυτό θα κοστίζει δυστυχώς ανθρώπινες ζωές. Και βλέπουμε την αύξηση των θανάτων αυτήν την στιγμή».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε επίσης εγκληματική τη συμβολή ορισμένων επαγγελματιών υγείας στο να μην κάνουν το εμβόλιο συμπολίτες μας.

«Το εμβόλιο το μόνο μας όπλο»

Από την πλευρά της, η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, υπογράμμισε πως είναι τεράστιο το φορτίο των θανάτων που έχουμε πληρώσει στη διάρκεια της πανδημίας.

Παραδέχθηκε πως «περιμέναμε το καλοκαίρι να τελειώνουμε» με τον κορονοϊό, αλλά ήρθε το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα να ανατρέψει τα δεδομένα.

Τέλος, επανέλαβε πως το εμβόλιο κατά της COVID-19 είναι το μόνο “όπλο” που έχουμε απέναντι στην πανδημία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024