Ναύπακτος-Στη μάχη κατά της ενεργειακής ένδειας με δημιουργία ενεργειακής κοινότητας
Μια κίνηση που θα αλλάξει το ενεργειακό τοπίο της Ναυπάκτου, επιχειρεί ο Δήμος, συστήνοντας ενεργειακή κοινότητα. Ανάσα για τα ευάλωτα νοικοκυριά που ανέρχονται σε 650 στην περιοχή αλλά και μεγάλη εξοικονόμηση πόρων προβλέπει ο σχεδιασμός
Ο Δήμος Ναυπακτίας προχωρά στην ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας με την επωνυμία «Ενεργειακή Κοινότητα Ναυπακτίας Συν.Πε.» και βασικούς μετόχους τα Νομικά του Πρόσωπα. Στόχος του Δήμου Ναυπακτίας είναι η προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, η παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, αλλά η καινοτομία στον ενεργειακό τομέα μέσω της δραστηριοποίησης σε τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και η Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ).
Η «Ενεργειακή Κοινότητα Ναυπακτίας» θα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στην αρχική σύνθεση θα μετέχουν ο Δήμος Ναυπακτίας με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 40%, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Ναυπακτίας (ΔΕΥΑΝ) με ποσοστό συμμετοχής στο συνεταιριστικό κεφάλαιο 20%, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας με 10%, η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης με 15% και η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης με 15%.
Πρακτικά, μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας θα επιτυγχάνονται σημαντικά οφέλη σε επίπεδο εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας και μείωσης δαπανών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, με συνολικά 384 παροχές ο Δήμος Ναυπακτίας θα εξοικονομεί 7.029.488 kWh ανά έτος ηλεκτρικής ενέργειας που αντιστοιχούν σε 800.505 ευρώ ανά έτος.
Αντίστοιχα, η ΔΕΥΑΝ με 51 παροχές θα εξοικονομεί 4.653.039 kWh ανά έτος που αντιστοιχεί σε 527.894 ευρώ ανά έτος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με 10 παροχές θα εξοικονομεί 155.939 kWh/έτος και 21.609 ευρώ ανά έτος.
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442