Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ειρηνοδικείο - Απόφαση σταθμός για διαζευγμένη μητέρα - Κούρεμα χρεών

Ειρηνοδικείο – Απόφαση σταθμός για διαζευγμένη μητέρα – Κούρεμα χρεών

Το Δικαστήριο έκρινε ότι συντρέχουν στο πρόσωπό της οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση της υπαγωγής της σε ρύθμιση

Απόφαση σταθμό έλαβε το Ειρηνοδικείο Ρόδου για κούρεμα στο μισό των χρεών μιας διαζευγμένης μητέρας. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Ειρηνοδικείου έγινε δεκτή η αίτηση μίας 51χρονης κατοίκου Ρόδου και επήλθε κούρεμα στα χρέη της κατά 50%. Σύμφωνα με την απόφαση, η αιτούσα κατά το χρόνο της πρώτης συζήτησης της υπόθεσης ήταν άνεργη, διαζευγμένη και μητέρα ενός ενήλικου τέκνου και είχε χρέη ύψους 92.000 ευρώ.

Το μοναδικό της εισόδημα ήταν ένα μηνιαίο μίσθωμα ποσού 350 ευρώ από την εκμίσθωση της κύριας κατοικίας της, ενώ το ετήσιο εισόδημά της κατά το έτος 2016 ανερχόταν σε 2.376,23 ευρώ.

Η πρώτη απόφαση

Οπως αναφέρει το dikastiko.gr, με την πρώτη απόφαση του Δικαστηρίου ορίστηκαν μηνιαίες καταβολές για δύο χρόνια ύψους 40 ευρώ και εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία της αιτούσας για την οποία πρέπει να καταβάλει 231,84 ευρώ για 12 χρόνια.

Επιπλέον σύμφωνα με την απόφαση η αιτούσα έχει ανεύρει εργασία με μηναίο μισθό 335,98 ευρώ ενώ έχει απωλέσει το έσοδο των 350 ευρώ που εισέπραττε από την εκμίσθωση της κύριας κατοικίας της, δεδομένου ότι πλέον δεν την εκμισθώνει αλλά διαμένει η ίδια σε αυτή.

Στοιχειώδεις ανάγκες

Ακόμη, οι μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης της αιτούσας περιορίζονται σε αυτές που απαιτούνται για την κάλυψη των απολύτως στοιχειωδών βιοτικών αναγκών της, ενώ η περιουσιακή της κατάσταση συγκριτικά με την πρώτη συζήτηση δεν έχει μεταβληθεί.

Συντρέχουν οι προϋποθέσεις

Ετσι, σύμφωνα με την απόφαση αποδεικνύεται ότι η οικονομική κατάσταση της αιτούσας δεν έχει βελτιωθεί από το χρόνο έκδοσης της πρώτης απόφασης, αλλά αντιθέτως παρουσιάζει μικρή δυσμενή μεταβολή, οπότε το Δικαστήριο έκρινε ότι συντρέχουν στο πρόσωπό της οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση της υπαγωγής της σε ρύθμιση, και γι αυτό ρύθμισε τα χρέη της με καταβολές ποσού 30 ευρώ μέχρι το πέρας της πενταετίας του χρονικού διαστήματος που η αιτούσα προβαίνει ήδη στις ορισθείσες καταβολές σύμφωνα με την πρώτη απόφαση, με χρόνο έναρξης καταβολής τον αμέσως επόμενο μήνα από τη δημοσίευση της απόφασης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024