
Δημοσκόπηση – Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ – Ποιος κερδίζει τη «μάχη» του κέντρου
Τα ευρήματα της έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κίνηση...
Πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και σημαντική άνοδο του Κινήματος Αλλαγής δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Tο Βήμα της Κυριακής».
Τα ευρήματα της έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κίνηση και οι ανακατατάξεις στον χώρο του Κέντρου, οι οποίες αποκτούν άλλα χαρακτηριστικά λόγω και του αυξημένου ενδιαφέροντος για τη μάχη της διαδοχής στο Κίνημα Αλλαγής, θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τους συσχετισμούς με τους οποίους τα κόμματα θα εισέλθουν στην τελική ευθεία προς τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Ανησυχητική κάμψη για τη ΝΔ
Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές η ΝΔ βλέπει τα ποσοστά της να μειώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες και τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις απώλειες που εμφανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κινείται, έστω οριακά, κάτω από το 10%.
Το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενισχυμένο κατά 1,3%, ενώ άνοδο παρουσιάζουν τα ποσοστά του ΚΚΕ, του ΜέΡα25 και της Ελληνικής Λύσης.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, το Κίνημα Αλλαγής 9,8%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,3%, το ΜέΡα25 4%, η Χρυσή Αυγή 1,2% και οι Ελληνες για την Πατρίδα 1,4%.
Η κοινή γνώμη εμφανίζεται μοιρασμένη σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών. Ποσοστό 50% εμφανίζεται υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, ενώ το 48% προτιμά τις κυβερνήσεις συνεργασίας. Στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας το 44% θέλει να έχει βάση τη ΝΔ, ενώ το 33% τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Live: Ο αγώνας του Εμμανουήλ Καραλή στο Diamond League του Λονδίνου
- Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο φιλικό με τον Άγιαξ (pic)
- Gilmore Girls: Το ποσό που πωλείται το σπίτι της σειράς
- Κρήτη: Αγωνία για 17χρονη που αγνοείται από τις 10 Ιουλίου – Εκδόθηκε Missing Alert
- Σκύλος και καλοκαίρι: Γιατί το κλιματιστικό δεν είναι η μόνη λύση ενάντια στον καύσωνα
- Γερμανία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των CDU/CSU, λόγω αντιδράσεων για την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας

