Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός - Ο υγιής Σένκεφελντ θα κάνει τη διαφορά

Παναθηναϊκός – Ο υγιής Σένκεφελντ θα κάνει τη διαφορά

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ επιστρέφει στη δράση και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει από τον ολλανδό στόπερ να γίνει και πάλι ο ηγέτης της άμυνας

Από τις 12 Μαΐου και ένα ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τα πλέι-οφ. Τότε ήταν που είδαμε τον Μπαρτ Σένκεφελντ να αγωνίζεται τελευταία φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Επτά μήνες μετά ο Ολλανδός ετοιμάζεται να μπει ξανά στο γήπεδο. Σε συνθήκες αγώνα, διότι εδώ και εβδομάδες προπονείται κανονικά. Να ένα ακόμα –μεταξύ αρκετών άλλων– καλό που κάνουν οι ομάδες β’ που καθιερώθηκαν από φέτος. Βρίσκουν οι ομάδες την ευκαιρία να επαναφέρουν σταδιακά ποδοσφαιριστές που τους έλειψαν.

Θα παίξει ο Σένκεφελντ αύριο στο Παναθηναϊκός Β’ – ΑΕΚ Β’ και θα έχει την ευκαιρία και ο ίδιος να δοκιμάσει τον εαυτό του, τα όριά του, την ετοιμότητά του και ο Γιοβάνοβιτς να δει τον ποδοσφαιριστή του σε συνθήκες ανταγωνισμού και όχι σε προπόνηση.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή προέρχεται από σημαντικό ή μη τραυματισμό. Μια… δοκιμή στην ακριβώς «από κάτω» ομάδα και στη συνέχεια να επιστρέφει στην πρώτη. Εκεί που θα δούμε τον Σένκεφελντ λογικά στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Λαμία.

Ο έμπειρος αμυντικός επιστρέφει για να προσφέρει στον Γιοβάνοβιτς μια λύση σε μια θέση όπου από το ξεκίνημα της σεζόν υπήρχε πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που ξεκίνησε και από τον μεταγραφικό σχεδιασμό, όπως αποδείχτηκε τελικά. Ήμουν από εκείνους που έλεγαν πως μπορεί να του… περισσεύει ο ένας έξτρα στόπερ του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που υπήρχαν Βέλεθ, Πούγγουρας, Σάρλια και θα επέστρεφαν ο Σένκεφελντ και ο Κουρμπέλης.

Ωστόσο, είδαμε πως και ο Ολλανδός καθυστέρησε πολύ, έχασε το 1/3 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ενώ ο Κουρμπέλης είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει. Έπρεπε να το είχαν ζυγίσει καλύτερα και να αποκτούσαν έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό το καλοκαίρι. Δεν θα βρίσκονταν και σε σημείο να έχουν μονάχα δύο διαθέσιμους (Βέλεθ, Σάρλια) σε ένα ντέρμπι όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ.

Ο Σένκεφελντ θα δώσει λύσεις σε θέματα που ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει προβλήματα. Έχει «φάει» φάσεις στην πλάτη του, έχει ταλαιπωρηθεί από παίκτες όπως ο Περέα και ο Άκπομ, επιθετικούς δηλαδή που κινούνται πολύ χωρίς την μπάλα και που μπορούν να βρεθούν σε θέση βολής μέσα στην περιοχή. Με την παρουσία του Ολλανδού μπορούν να αλλάξουν πολλά και σε θέμα λειτουργίας, αλλά και «δεσίματος» στα μετόπισθεν. Για παράδειγμα «κουμπώνει» με τον Βέλεθ πολύ περισσότερο απ’ ό,τι έχει δείξει έως τώρα ο Σάρλια.

Αύριο τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα στον Ολλανδό με την ελπίδα να είναι γερός και υγιής και να δείξει ότι επιστρέφει για να αντεπεξέλθει και να αλλάξει ξανά το στάτους της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024