Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Μετά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τρία εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας «Αναλώσιμοι 4» στη Θεσσαλονίκη, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ζητά «την άμεση και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και εφόσον επιβεβαιωθούν από τις αρχές, την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν».
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «είναι ευθύνη των αρμοδίων αρχών να διαπιστώσουν εάν οι πληροφορίες για τραυματισμούς ισχύουν, ή εάν η επίσημη διάψευση των δημοσιογραφικών πληροφοριών από την εταιρεία παραγωγής, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».
Η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη
Καταλήγοντας, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι η ασφάλεια των εργαζομένων «ανεξαρτήτως ιθαγένειας και χώρου εργασίας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται επί ελληνικού εδάφους απαιτείται να απολαμβάνουν πλήρους προστασίας και δικαιωμάτων. Κανένας και καμία δεν είναι…”ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ”. Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν όλες τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλειά τους».
Επιστολή σε υπουργεία και Επιθεώρηση Εργασίας
Στο μεταξύ σήμερα η ΠΟΘΑ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Γραμματεία Υγείας και Ασφάλειας της ΓΣΕΕ απέστειλαν κοινή επιστολή προς τους υπουργούς Εργασίας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού και το γενικό επιθεωρητή ΣΕΠΕ επισημαίνοντας ότι το χρηματοδοτικό εργαλείο cash debate «από ένα εργαλείο προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό εξελίσσεται σε δυσφήμιση με τα διαδοχικά εργατικά ατυχήματα στις παραγωγές».
Στην κοινή τους επιστολή ζητούν από την Επιθεώρηση Εργασίας «να συστηματοποιήσει τους ελέγχους στα σημεία γυρισμάτων, ώστε να διερευνήσει την ασφάλεια των χώρων εργασίας και την επάρκεια των μέσων προστασίας, να διερευνήσει πιθανές ευθύνες της εταιρείας παραγωγής και να συμβάλει στη διαμόρφωση ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τους εργαζόμενους της χώρας μας και να συμβάλουν στη διαμόρφωση κανόνων που αφορούν το σύνολο της εργασιακής σχέσης με σκοπό την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων», τονίζουν στην επιστολή.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου