Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανάκης - Θα μολυνθούν 1.000.000 ανεμβολίαστοι μέχρι τα Χριστούγεννα - Πώς θα «σβήσει» η πανδημία

Τζανάκης – Θα μολυνθούν 1.000.000 ανεμβολίαστοι μέχρι τα Χριστούγεννα – Πώς θα «σβήσει» η πανδημία

Ο Νίκος Τζανάκης σημείωσε ότι όλοι μας θα εκτεθούμε στον ιό το επόμενο διάστημα. Τι υπογράμμισε για τους διασωληνωμένους.

Για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μίλησε ο Νίκος Τζανάκης, διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής και καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι περνάμε μια κακή στιγμή όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Όπως είπε, ξαφνικά έχουμε ανέβει 10 θανάτους κατά μέσο όρο και αρχίζουμε και απειλούμε το προηγούμενο ρεκόρ των 109 θανάτων τον περασμένο Απρίλιο.

Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

«Σύμφωνα με το αναλυτικό μοντέλο, τα κρούσματα διασπώνται σε τρεις διαφορετικούς πληθυσμούς, οι οποίοι επιδρούν διαφορετικά στους πανδημικούς δείκτες: Το 25% των κρουσμάτων, σύμφωνα με το μοντέλο μας, είναι εμβολιασμένοι. Αυτούς δεν τους φοβόμαστε, δεν δίνουν νοσηλείες, δεν δίνουν διασωληνώσεις και θανάτους.

Ούτε τους νεαρούς φοβόμαστε. Μας απομένει το τρίτο κομμάτι του πληθυσμού, που αντιστοιχεί σε 2.500 κρούσματα, άνω των 50 ετών, που δίνουν σε ποσοστό 80-90% διασωληνώσεις και θανάτους» είπε ο κ. Τζανάκης.

Οι δηλώσεις του καθηγητή Τζανάκη

Πώς θα «σβήσει» η πανδημία

«Είπα ότι περιμένω μόλυνση 1.000.000 ανεμβολίαστων και λοιδορήθηκα. Το είπα διότι το στέλεχος αυτό είναι πολύ μεταδοτικό. Όλοι μας θα εκτεθούμε στον ιό το επόμενο διάστημα. Συνεπώς θα περιμένουμε η πανδημία με αλλεπάλληλα πανδημικά κύματα και εξάρσεις να “εμβολιάσει” με φυσική λοίμωξη τους ανεμβολίαστους και έτσι κάπως θα σβήσει η πανδημία.

Βεβαίως με ένα τίμημα, μεγάλο εάν επιλέξουμε να μην εμβολιαστούμε. Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από αυτό, είναι προδιαγεγραμμένο τι θα γίνει», πρόσθεσε.

Πάμε για 11.000 κρούσματα μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου

Τέλος, αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις της ομάδας του, πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τις οποίες, δεν αποκλείεται να φθάσουμε τα 11.000 κρούσματα μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024