Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά η απόσταξη σύκων και αποσύκων από μικρούς αποσταγματοποιούς

Ξεκινά η απόσταξη σύκων και αποσύκων από μικρούς αποσταγματοποιούς

Πώς γίνεται η απόσταξη σύκων (σούμα).

Ξεκινά η απόσταξη σύκων και αποσύκων από τους μικρούς αποσταγματοποιούς (διήμερους) του δήμου Χίου, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με αυτή, επιτρέπεται η απόσταξη στις Δημοτικές Ενότητες Καμποχώρων, Καρδαμύλων, Αγίου Μηνά, Αμανής, Μαστιχοχωρίων, Ομηρούπολης και Ιωνίας του Δήμου Χίου, για την περίοδο 2021-2022, επί καταβολή του προβλεπόμενου φόρου.

Πώς γίνεται η απόσταξη σύκων (σούμα)

Το τσίπουρο γίνεται με βάση τα σταφύλια, ενώ η σούμα, γίνεται με βάση τα σύκα, τα οποία, αφού μαζευτούν τον Αύγουστο, αφήνονται να ξεραθούν στον ήλιο.

Στα μέσα του Οκτώβρη τα σύκα μεταφέρονται στα αποστακτήρια ή αλλιώς νεμπικαριά.

Εκεί τοποθετούνται σε βαρέλια με νερό όπου παραμένουν για δύο εβδομάδες ώστε να δημιουργηθούν οι μύκητες και να γίνει η ζύμωση.

Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της απόσταξης.

Τα σύκα, μαζί με διάφορα αρωματικά φρούτα (κυδώνια, μανταρίνια, μήλα, πορτοκάλια), λίγη μαστίχα και γλυκάνισο, τοποθετούνται στα καζάνια μέσα στα οποία βράζουν για τρεις με τρεισήμισι ώρες.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024